Cyklostezka z Hradce do Pardubic by se měla začít stavět už letos. Alespoň její první úsek

První cyklisté by mohli po cyklostezce mezi Hradcem a Pardubicemi projet v roce 2020. Stavba prvního úseku dlouhé roky připravované cyklostezky by mohla začít do konce letošního roku. Úsek mezi Hradcem a Vysokou nad Labem již má územní rozhodnutí.

"Tato stavba má již územní rozhodnutí v právní moci, v těchto dnech se žádá o stavební povolení a rádi bychom, aby stavba začala již v tomto roce," uvedl pro ČTK náměstek primátora Jindřich Vedlich. Náklady na tento úsek budou činit zhruba 30 milionů korun, většinu peněz bude z dotací. Na dalších úsecích směrem k Pardubicím se podle Vedlicha dolaďují výkupy pozemků, například úsek mezi obcemi Němčice a Dříteč by se mohl stavět v roce 2018.

Stavba zhruba 23 kilometrů dlouhé cyklostezky se chystá několik let, například v srpnu 2011 zástupci Hradce Králové, Pardubic a několika obcí podepsali memorandum o podpoře výstavby stezky pro cyklisty mezi oběma městy. Podle původních odhadů má výstavba stát zhruba 140 milionů korun. Cyklisté zatím mohou využívat stezku jen mezi Pardubicemi a obcí Ráby, poté musí jet po silnici.

V hradeckém kraji je nevyužívanější cyklotrasou stezka mezi Hradcem Králové a Kuksem na Trutnovsku, která je v provozu od roku 2013. Výstavba 26 kilometrů dlouhé stezky stála 68 milionů korun. Například v roce 2015 se po této stezce vydalo 225.000 lidí, téměř 92.000 z nich dorazilo až k hospitalu Kuks.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.5.2017 18:07
Miroslav (neregistrovaný)
Apríla už snad není, nebo ano?
Pokolikáté již???

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme