Cyklostezka z Hradce Králové do Vysoké nad Labem už za měsíc otevře

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek

Pětikilometrový úsek cyklostezky z Hradce Králové do Vysoké nad Labem čeká klíčová fáze výstavby, informuje Český rozhlas Hradec Králové.Tento týden bude stavební firma usazovat padesátimetrovou lávku, která přemostí slepé rameno Labe. V polovině prosince by měla být stezka za necelých 32 milionů korun dokončená.

V příštích dnech stavbaři dokončí úsek z Vysoké nad Labem až po most přes slepé rameno Labe, kde už se nadále nebude pohybovat těžká technika. Nyní vzniká finální asfalt, který bude vyhovovat i vyznavačům in-line bruslí. V plném proudu je také příprava usazení mostní konstrukce, ale jestli bude vše hotové do konce tohoto týdne, záleží na počasí a časových možnostech jeřábu.

„Most se přivezl po dílech. Na místě se zkompletoval. Musel se samozřejmě doměřit, usazovala se napínací lana a další věci. Poté, co se most osadí, tak bude probíhat betonáž mostovky, která je v tloušťce asi 10 centimetrů," řekl pro Český rozhlas Hradec Králové ze společnosti M-Silnice Petr Mareš.

Cyklostezka bude hotová v polovině prosince

Po usazení lávky dostane svůj finální povrch také úsek od Jesíbku až do Hradce Králové, a tím bude prakticky hotovo, říká výkonný ředitel Svazku obcí Hradubická labská a nezávislý starosta Vysoké nad Labem Jiří Horák: „Pak už zbývá jen sázení stromů, dodělání krajnic, vybavení odpočinkových míst inventářem. A mohu prozradit, že 14. prosince je podle smlouvy konečný termín odevzdání díla. A to zcela určitě bez problémů stihneme."

Pětikilometrový úsek nové cyklostezky vyjde na 31,5 milionu korun, z toho 27 milionů pokryje evropská dotace. V budoucnu se cyklotrasa prodlouží až do Pardubic a spojí tak obě krajská města.
 

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme