Dostavba dálnice D11 stále stojí, nemá totiž stavební povolení

D11 u Hradce na sebe ještě nechá čekat | Zdroj: Archiv
D11 u Hradce na sebe ještě nechá čekat | Zdroj: Archiv

Ředitelství silnic a dálnic letos na jaře deklarovalo, že dostavba dálnice D11 až k pomyslné hranici města Hradec Králové je na spadnutí. Podle tehdejších vyjádření se mělo začít stavět už letos v dubnu. Bohužel se tak nestalo a to proto, že ŘSD stále nemá na dostavbu D11 vydáno kompletní stavební povolení.

Vypadá to tedy, že si na poslední dva kilometry před Hradcem Králové motoristé opět počkají do dalšího jara anebo možná i déle.

Stavební povolení, které ještě stále není kompletní, to je onen kámen úrazu dostavby zbývajících doslova pár kilometrů D11 u Hradce Králové. „V případě dostavby dálnice D11 před Hradcem Králové máme na 90 % stavby vydané stavební povolení,“ uvedla pro portál HradecKrálové.cz Nina Ledvinová, tisková mluvčí Ředitelství silnic a dálnic. 

Aby ŘSD dostalo kompletní stavební povolení, musí nejprve Ministerstvo dopravy podepsat dodatek ke smlouvě se zhotovitelem stavby. „Ministerstvo dopravy zároveň vede jednání v problematice výkupu posledního zbývajícího pozemku. Po podpisu dodatku ke smlouvě můžeme zahájit stavební práce na zbývajícím více než dvoukilometrovém úseku dálnice D11 před Hradcem Králové,“ doplnila mluvčí Ledvinová.

Podle Hradeckého deníku by se mohla D11 před Hradcem začít dokončovat už v příštím roce na jaře. To však zatím ŘSD nepotvrdilo. 

Dálnice D11 v současnosti spojuje Prahu a téměř Hradec Králové (končí totiž 2,5 kilometru před Hradcem) v dálce 84 kilometrů. V budoucnosti má D11 dosáhnout délky 154 kilometrů a přes Jaroměř a Trutnov pokračovat až do Polska. Dálnice D11 se staví od roku 1978, její první plány začaly vznik dokonce už v roce 1938. 

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme