K bezpečnosti ve Zborovské ulici v Hradci přispěje chodník a přechod pro chodce

Zklidnění velice frekventované dopravy, více bezpečnosti pro pěší, cyklisty i řidiče vozidel a splnění požadavků občanů si vzala za cíl městem plánovaná celková rekonstrukce ulice K Labi v Třebši v úseku od Machkovy až po Labskou Louku. V blízkosti se nachází oblíbená rekreační místa Hradečanů i začátek připravované cyklostezky Mechu a perníku, která by již v příštím roce měla spojit Hradec Králové s Vysokou nad Labem. Městští radní rozhodli o zadání zakázky na první část prací, která spočívá ve vybudování chodníku a přechodu přes Zborovskou ulici.

Rada města vzhledem k vysokým nákladům na celkovou rekonstrukci ulice K Labi rozhodla o vyčlenění části projektu, která spočívá ve vybudování chodníku a přechodu přes velmi frekventovanou ulici Zborovská. Cílem je bezpečnější napojení této části Třebše na zbytek města, kdy se na tomto přechodu zejména v ranních a odpoledních hodinách pohybuje větší množství lidí, především školáků. „Projekt na vybudování přechodu přes Zborovskou ulici má již vydané stavební povolení a 7. března 2017 schválila rada města vypsání zadávacího řízení na stavební práce. Pokud půjde vše podle plánu, chtěli bychom zhotovitele stavebních prací vybrat do konce dubna a přechod budovat v letních měsících s tím, že hotovo by mohlo být nejpozději v září letošního roku,“ upřesňuje termíny rekonstrukce náměstek primátora Jindřich Vedlich.

V rozpočtu města je vyčleněna částka cca 1,9 miliónu korun, která v první fázi umožní zatím vybudování přechodu a přilehlých chodníků. Celková rekonstrukce ulice K Labi pak vyjde na více než 30 miliónů korun, přičemž o zařazení této souhrnné částky prozatím nebylo rozhodnuto.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme