Kraj chce pokračovat s rekonstrukcí silnice do Slatiny

Uzavírka v létě 2013 | Foto: Jiří Gangur
Uzavírka v létě 2013 | Foto: Jiří Gangur

V příštím roce by měla projít rekonstrukcí další část silnice druhé třídy z Hradce Králové do Slatiny.

Náklady na kompletní modernizaci silnice se budou podle předběžných odhadů a podle vyjádření z Krajského úřadu Královéhradeckého kraje pohybovat kolem 30 milionů korun. Královéhradecký kraj chce většinu financí na stavbu získat z Evropské unie.

Rekonstrukce Kladské v královéhradecké městské části Slatina již nějaký čas znepříjemňuje život tamních obyvatel. Její pokračování je však už na pořadu dne a lidé ze Slatiny budou muset ještě nějakou dobu počítat s uzavírkami a opravami. "S rekonstrukcí silnice začneme v příštím roce, pokud získáme dotaci z Evropské unie. Už nyní ale kraj vypíše výběrové řízení, aby se pak případně mohlo začít co nejdříve s opravami. Modernizace by se měla týkat asi jednokilometrového úseku silnice II/308 od čerpací stanice až po křižovatku V Poli na začátku zastavěné části Slatiny,“ řekl náměstek hejtmana Karel Janeček, který má na starosti oblast dopravy v Královéhradeckém kraji.

Silničáři zde plánují položit na vozovku novou asfaltobetonovou vrstvu, opravit a zesílit také přilehlé vjezdy a sjezdy. Kraj již v letošním roce dokončil jednu etapu rekonstrukce této silnice za zhruba 30 milionů korun.

Další informace o rekonstrukci silnice ve Slatině najdete v článcích níže.

(Zdroj: Krajský úřad Královéhradeckého kraje)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme