Odkup akcií ISP se odkládá, zastupitelstvo ani rada nejsou za jedno

ISP se zatím kupovat nebude | Ilustrační foto: archiv
ISP se zatím kupovat nebude | Ilustrační foto: archiv

Včerejší zasedání zastupitelstva mělo na svém programu pro mnohé obyvatele Hradce Králové zajímavý bod – byl jím odkup akcií společnosti ISP. Tedy té společnosti, která se dříve jmenovala Atol a která v Hradci Králové provozuje a spravuje parkovací místa, automaty i parkovací domy a je také mnohým obyvatelům i politikům trnem v oku.

Nelibost vyvolává především fakt, že výtěžek  z parkovného končí v soukromé společnosti a ne v městské kase.

Primátor Hradce Králové Zdeněk Fink (bez politické příslušnosti, ale v radě sedí za Hradecký demokratický klub) chce, aby si město v ISP odkoupilo většinový podíl. Ten by městu mohla prodat společnost BAK Trutnov (51 % akcií za 53 milionů korun) a zajistit tak příliv z parkovného do rozpočtu Hradce Králové. 

Podrobnosti čtěte také v těchto článcích

Odkup akcií ISP zůstává na zastupitelích, rada se neshodla

Město si chce koupit většinu v ISP, chce zisky z parkování

Zdaleka ne všichni radní a zastupitelé jsou pro tento návrh. Ukázalo to i včerejší jednání zastupitelů, kde byl návrh raději stažen z programu. S odkupem akcií rozhodně nesouhlasí hradecká ČSSD a proti návrhu je také koalice. Náměstek primátora Martin Soukup (ODS) se domnívá a často to i zdůrazňuje, že město má nad ISP kontrolu, ale bohužel ji jen dostatečně nevyužívá. ODS si proto nechává nyní zpracovat rozbory smluv, které jsou uzavřené mezi městem a společností ISP. 

Primátor odložení komentoval tím, že je lepší návrh stáhnout a doladit jeho jednotlivosti, než aby byl nyní zcela smeten ze stolu. O dalším dění kolem odkupu akcií ISP se tedy bude jednat na zasedání zastupitelů v prosinci. 

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme