Opravy silnic v plném proudu, mrkněte, kudy raději nejezdit

ilustrační foto
ilustrační foto

Plánované opravy inženýrských sítí a povrchů vozovek během léta částečně omezují provoz i na silnicích v Hradci Králové. O víkendu začnou silničáři frézovat a pokládat nový asfaltový kryt na druhém silničním okruhu mezi mostem u soutoku a křižovatkou s Rašínovou ulicí, uzavírka bude v Hradecké ulici. Dočasně jednosměrný provoz v ulici Ak. Bedrny mezi Šimkovými sady a Aldisem by měl skončit do konce tohoto týdne.

V příštím týdnu bude uzavřený průjezd Hradeckou ulicí, řidiči jedoucí od Moravského mostu u strojní průmyslové školy k fakultní nemocnici nebo opačně budou muset čtrnáct dní jezdit přes kruhovou křižovatku na Brněnské. V pondělí také začne oprava části vozovky v Divišově ulici u Tyršova mostu. Vjezd na Eliščino nábřeží z Divišovy ulice před muzeum bude zhruba deset dní uzavřený, Kotěrova a Palackého ulice budou po tuto dobu obousměrné, z tohoto důvodu zde bude ale omezené parkování. V týdnu od 21. srpna pak bude zahájena oprava Dvorské ulice v okolí křižovatky s Páleneckou ulicí.

Povrch vozovek se opravuje také v ulicích Na Brně a Štefánikova, provoz je v těchto úsecích kyvadlový. V ulici Ak. Bedrny mezi Šimkovými sady a Aldisem je průjezd možný pouze ve směru od Věkoš do centra, v opačném směru musí řidiči zatím jezdit Buzuluckou ulicí. Oprava části vozovky v blízkosti světelné křižovatky s Pilnáčkovou ulicí by ale měla tento týden skončit. S dopravním omezením musí řidiči počítat také v souvislosti s rekonstrukcí Úprkovy ulice a opravou horkovodu na Labském mostě u bývalé telefonní ústředny.

Na některých místech ve městě se opravují také zálivy pro autobusové zastávky městské hromadné dopravy. Ve Střelecké ulici u podchodu je zastávka Střelnice ve směru ke křižovatce u Aničky posunutá zhruba o sto metrů dále ve směru jízdy, do konce srpna by měl být opravený záliv zastávky Heyrovského v Sokolské ulici u křižovatky Mileta. Během prací budou autobusy a trolejbusy tuto zastávku vynechávat. Připravuje se také oprava zálivu v Pilnáčkově ulici u Šimkových sadů naproti obchodnímu domu Kaufland. S jejím zahájením se počítá až na konci srpna.

 

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme