Opravy uzavřely Pražský most. Někteří řidiči zákaz nerespektují, tak padají první pokuty

Objízdná trasa.
Objízdná trasa.

Pouze od včerejšího dne je kvůli opravám uzavřen Pražský most v centru Hradce. Někteří řidiči však zákaz vjezdu nerespektují a padají pokuty. V dopravní špičce auta stojí v kolonách na Tylově náměstí a Tyršově mostě. Před pár dny se dopravní situace zkomplikovala i na křižovatce Miletě, kde jsou uzavřeny dva jízdní pruhy a doprava po městě je tak v exponovaných časech problematická.

Oprava Pražského mostu potrvá čtyři měsíce. Magistrát zadal práce na Pražském mostu prostřednictvím Technických služeb Hradec Králové. „Projekt se připravoval poslední tři roky. Tehdy ještě nebylo jasné, kdy začne oprava Milety. Teprve teď se vyjádřil odbor dopravy města a památkáři. Proto to zhotovitel dělá teprve nyní,“ vysvětluje pro Hradecký deník mluvčí městské společnosti Patrik Palátka.

„Údržbové práce památkově chráněné stavby, jako je Pražský most, nejsou ale jednoduché a musí se řádně připravit. Po konzultaci s památkáři je letos hotová projektová dokumentace, navíc zde v polovině srpna povede trasa mezinárodního triatlonového závodu Ironman,“ dodává náměstek primátorky pro správu městského majetku Pavel Vrbický.

Původně se zvažovala úplná uzavírka mostu. Na žádost Dopravního podniku bude probíhat po etapách, aby přes most mohla jezdit MHD. Most mohou využívat i hasiči, záchranka a policie. Pro pěší zůstane průchozí jeden chodník. „Ostatní řidiči jsou prostřednictvím dopravního značení navedeni na objízdnou trasu přes Tylovo nábřeží, Divišovu ulici a ulici Československé armády,“ popisuje objízdnou trasu za Technické služby Patrik Palátka.

Na křižovatce Mileta se v současné době frézuje ulice Hradecká a také se pracuje na prvním podchodu. Aktuální situaci můžete sledovat ZDE.

 


Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme