Střezina se svým festivalem OPEN DWOOR připojí k celorepublikovému happeningu

Plakát akce
Plakát akce

OPEN DWOOR - celodenní festival, který hradecká ZUŠ Střezina pořádá již devátým rokem, letos připadá na 30. května. Ve stejný den vyjdou do ulic žáci a studenti 355 uměleckých škol v celé republice, aby své umění předvedli veřejnosti. Světově proslulá mezzosopranistka Magdalena Kožená a lidé z jejího nadačního fondu totiž připravili akci, která nemá v české ani československé historii ZUŠek obdoby. Celostátní happening podporuje řada známých osobností jako Zdeněk Svěrák, režisérka Alice Nellis nebo David Mareček - generální ředitel České filharmonie.

Střezinský OPEN DWOOR tedy nebude chybět, je také součástí celorepublikového ZUŠ Open. Dopolední program festivalu bude patřit těm nejmenším. Přijdou děti z mateřských a základních škol. Na dvoře budou hrát střezinské kapely a uvnitř budovy bude pro děti připraven program s jednotlivými workshopy. "Děti se seznámí se školou a vyzkouší si všechno, co učíme. Od rozmanité palety hudebních nástrojů, přes loutkové divadlo, klasické divadlo, taneční výuku až po nejrůznější techniky, které používají naši výtvarníci," popisuje průběh dopoledne Tomáš Antonín Mucha, učitel a jeden z hlavních organizátorů festivalu.


Po obědě už se vše bude chystat na hlavní část festivalu. Ta se rozjede ve dvě hodiny a nabídne koktejl střezinských orchestrů a kapel, koncerty klasické hudby, taneční vystoupení, divadlo a výtvarné workshopy.

Doprovodný program - virtuální realita

Nebude chybět ani novinka - virtuální realita. Děti se tak pomocí speciálních brýlí dostanou do úplně jiného světa, ve kterém budou moci tvořit dle své vlastní fantazie. Samozřejmostí je občerstvení, pro ty nejmenší nafukovací skákací hrad a další atrakce.


Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme