Studenti budou zjišťovat, jak jste spokojeni s MHD v Hradci Králové

Dopravní podnik chystá průzkum
Dopravní podnik chystá průzkum

Na zastávkách a v autobusech hradecké hromadné dopravy budete v druhé polovině listopadu potkávat studenty dopravní fakulty. Budou zjišťovat, jak jste spokojeni s kvalitou služeb poskytovaných MHD v Hradci Králové. Průzkum dopravní podnik dělá pravidelně už od roku 2006. Výsledky a připomínky dotazovaných pak v podniku zpracují a snaží se je uplatňovat v konkrétních případech.

Studenti s dotazníky se v hradecké MHD objeví po třech letech. Budou mít na sobě visačky a ptát se budou na současnou úroveň veřejné dopravy v Hradci. A na jaké téma jsou tentorkát otázky nasměrované? Budete odpovídat na to, jestli vám vyhovují počty spojů ve všední dny, v sobotu a neděli. Studenty bude zajímat i jestli podle vás jezdí na čas a jestli jsou pracovníci v zákaznickcých centrech ochotní a příjemní. Dotazy budou nasměrované i na řidiče, spokojenost s informacemi o službách a změnách v MHD, spokojenost s komfortem a vybavením zastávek, s čistotou zastávek, úroveň čistoty uvnitř vozidel, informace poskytované uvnitř vozidel či možnosti a způsob prodeje jízdného. Průzkum potrvá od 15. do 30. listopadu.

"Průzkumy spokojenosti s mírně obnovenými otázkami se v Hradci dělají už od roku 2006. Ptali jsme se například i na to, jak na cestující působí reklama ve vozech. Právě díky pravidelnosti získáváme velmi cenné informace o stavu MHD i o údajích týkajících se cestujících. Můžeme tak porovnávat vývoj v čase v určitých oblastech," uvedl František Meduna z hradeckého dopravního podniku.

V roce 2015 studenti oslovili 811 cestujících a získali 278 připomínek především k vlastním spojům.

 

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme