Žluté autobusy budou z Hradce do Prahy jezdit mnohem méně

Žlutých autobusů bude jezdit méně
Žlutých autobusů bude jezdit méně

Od pondělí 15. května společnost Regiojet omezí počet spojů jezdících z Hradce do Prahy a zpět. Ze stávajících deseti spojů zbydou jen čtyři. Žluté autobusy nebudou jezdit jen do Hradce ale až do Náchoda a Trutnova. Děje se tak kvůli klesající poptávce. Podle mluvčího společnosti naopak roste poptávka po dopravě do Prahy ze vzdálenějších měst.

Linky z hradeckého terminálu ve směru Praha budou vyjíždět v 6:15 (spoj z Náchoda) a 7:15 (spoj z Trutnova) a odpoledne ve 13:15 (spoj z Náchoda) a 15:15 (spoj z Trutnova). Výrazně tak společnost omezí počet spojů na trase HK – Praha. Vytíženost ostatních v mezičase zřejmě nebyla dostačující. Dopoledne ani večer tak již spoje nepojedou. Nyní se jezdí ve všední dny až desetkrát za den.

„Samostatně na trase Praha – Hradec Králové již nebudou autobusy Regiojet jezdit – a to v návaznosti na dlouhodobý vývoj poptávky cestujících, která na této trase klesá, a naopak roste ze vzdálenějších měst jako právě Trutnov nebo Náchod,“ sdělil tiskový mluvčí Aleš Ondrůj ze Student Agency.

V opačném směru pak z Prahy (stanoviště Černý Most) pojedou autobusy ve směru HK v časech 8:30 (spoj směr Náchod) a 10:00 (spoj směr Trutnov), a odpoledne v 16:00 (spoj směr Náchod) a v 17:30 (spoj směr Trutnov).

„Linky z Prahy do Hradce Králové, Náchoda a Trutnova budou vyjíždět z autobusového stanoviště Praha – Černý Most. Na trase do Náchoda zastaví ještě v Holohlavech, v Jaroměři – zast. Na Špici, v Dolanech, v České Skalici na náměstí a v Náchodě na autobusovém stanovišti. Přeprava autobusy RegioJet je možná také v úseku Náchod – Hradec Králové, resp. Jaroměř – Hradec Králové,“ dodává Ondrůj.

Ve žlutých autobusech si cestující užívají teplých nápojů zdarma, mohou sledovat filmy na individuálních obrazovkách, využívat internetu a dalších výhod.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme