Atol připravil nové parkovací karty pro Katschnerku

Od června budou k dispozici nové parkovací karty společnosti Atol. Ty budou platit pro parkovací dům Katschnerka a umožní předplatitelům levnější parkování. Podle Atolu se slevové karty vyplatí především těm motoristům, kteří často a dlouho parkují v centru Hradce.

Slevové parkovací karty pro Katschnerku jsou podle provozovatele městského parkovacího systému novinkou. „Jde o slevové karty do parkovacího domu Katschnerka, které začneme vydávat v červnu. Měla by stát 200 korun, které však při vrácení nepoškozené karty vyplatíme. Její majitelé za pracovní směnu zaplatí asi 20 korun,“ prozradil Hradeckému deníku šéf Atolu Dušan Čížek.
Jak Deník zjistil, přijde první hodina parkování řidiče 10 korun. Další hodiny pak budou levnější. Platnost karty bude 2 roky. Nedostane se ale s největší pravděpodobností na všechny zájemce. „V první vlně jich vydáme pouze dvě stě kusů. Aby to nebylo v konfliktu s držiteli ostatních karet. Pokud usoudíme, že je tam ještě rezerva, budou další,“ řekl Hradeckému deníku Čížek.
Jak ale Deník také zjistil, řidiči o podobné služby už delší čas usilovali. Jejich vydání schválili hradečtí radní už loni v prosinci. „Volám na Atol každý měsíc a nikdo nic neví. Přitom Katschnerka je plná sotva z pětiny. Nesnižují si tím nevydáním karet uměle zisk?“ citoval Hradecký deník jednoho z čtenářů. „Na hodnocení naplněnosti objektu je ještě brzy,“ brání se v Deníku Čížek s tím, že  Atol chtěl dát nejprve šanci obyvatelům a podnikatelům z okolí. S naplněností parkovacích domů má však Atol problémy dlouhodobě. Podle výročních zpráv společnosti je například parkhaus v Novém Pivovaru stále ztrátový.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.5.2010 20:51
Honza (neregistrovaný)
Myslim, ze atol sam o sobe je nepovedena akce, ikdyz vlastne povedena....
Jestlize je parkovaci dum vyuzit z 1/5, tak je nekde chyba a ze tech parkovacich domu v HK je. Dale bych take podotkl, ze tvrdit neco o prostoru pro pruzkum je nesmysl, vsichni obre vime, jak se hezky parkuje u OBI a Kauflandu a ze je to do centra dal nez parkovaci dum....dale coje to pracovni doba? Pred a po to bude za kolik? no vubec bych Atol odvolal, je to spina lidi ve funkci a opet je na nas jak se k tomu postavime a komu nyni uverime a koho i zvolime....na vyber tedy moc nemame
18.9.2010 12:38
x.line  (Nováček)
Je fakt, že by mě také zajímalo, co je stanoveno pod "pracovní doba"? Spousta zaměstnanců v osm ráno otevře a v pět jede domů. Ale co třeba Ti, kteří dělají 12h(viz Atrium).
Plus bych se také rád zeptal, jestli je nárok na parkovací kartu pro obyvatele Hradce, ale ne z centra, jestli se pro tyto obyvatele vymezuje jiné měřítko, nebo je také možné zakoupení roční park.karty za zmiňovaných 2 400,-. Děkuji

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme