Atol se učí zlevňovat

Levnější parkování pro hosty a dojíždějící. Tak zní záměr firmy Atol provozující v Hradci Králové parkovací systém. Právě vysoké ceny stání jsou častým terčem kritiky Hradečanů i přespolních. Atol proto nyní oznámil, že vyjde vstříc především lidem, kteří do města dojíždějí za prací. Informuje o tom Hradecký deník.

Levnější parkování se má týkat pouze vybraných míst, tedy některých ulic a parkovacích domů. Podle Hradeckého deníku dotlačily k tomuto kroku firmu Atol právě ostré a trvalé stížnosti řidičů. „Chceme zavést takzvané hostovské karty. Budou určené pro konkrétní ulice v červené zóně, zejména u příjezdových cest. Jednou z vytipovaných lokalit je například ulice Víta Nejedlého či parkoviště za magistrátem. Seznam musí schválit městská rada,“ řekl Hradeckému deníku předseda představenstva společnosti Atol Dušan Čížek.
Sleva ale nebude zadarmo. Řidiči, kteří budou chtít levnější stání využít, si budou nejprve muset zakoupit speciální čipovou kartu v ceně sto korun. Pak už je platba v parkovacích automatech vyjde přibližně na polovinu. V červených zónách má vyjít parkování s novou kartou ještě levněji. Místo současných 40 Kč za hodinu by nově stání mohlo přijít na 200 korun měsíčně. Zlevněná parkovací karta by totiž měla stát 2 400 korun na rok. „Uvažujeme také o pololetní kartě. Pokud o tuto službu bude zájem, chceme v další fázi vytipovat některé nevyužité ulice ještě blíže centru. Tam by byla cena zřejmě 3600 korun,“ řekl Deníku Dušan Čížek.
Výhodnější parkování by mělo vzniknout i v centru města. Motoristé, kteří zde pracují, by mohli využívat prázdné parkovací domy. „Umožníme jim zlevněné stání v parkovacích domech Katschnerka i Nový pivovar. Jedinou podmínkou bude zakoupení speciálního čipu, který je vyjde na stovku. Pak budou klasicky platit na pokladnách, ale vyjde je to asi na dvacet korun za pracovní dobu,“ upřesnil Hradeckému deníku Čížek.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
16.11.2009 16:34
mirek (neregistrovaný)
To je krásné, že se Atol učí takové novoty. Přivítal bych, kdyby se učil dál. Mohl by se například naučit, říci tomuto městu "n a s h l e d a n o u".
16.11.2009 16:35
mirek (neregistrovaný)
nebo raději sbohem a více se nevracet.
18.11.2009 12:37
OF (neregistrovaný)
Jsem ráda, že se začíná myslet i na dojíždějící za prací. Nejsme všichni bohatí. Je to opravdu zoufalé najít levné místo k parkování pro přespolní zaměstnance. Začínám si myslet, že mě z Hradce vyhánějí..
18.11.2009 19:16
AlenaB (neregistrovaný)
"Nechci slevu zadarmo!" to už jsem někde slyšela.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme