Cyklostezka z Piletic do Ruseka se začne stavět v červenci

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek

Stavba druhého úseku cyklostezky, která propojí hradecké městské části Piletice a Rusek s centrem města, začne v létě. Úsek dlouhý více než 1,5 kilometru se má podle plánu vystavět během sedmi měsíců, není ovšem vyloučeno, že by mohl být hotový do konce roku. Druhá část cyklostezky vyjde na 6,8 milionu korun bez DPH, celkem vyjde cyklostezka na zhruba 15 milionů bez DPH.

Stavba prvního úseku z centra Hradce Králové do Piletic odstartovala po dlouhých přípravách a odkladech letos v dubnu (více čtěte zde). Druhý úsek až do Ruseka se začne stavět v červenci 2019. 

„Ačkoliv je v plánu začít stavět v červenci a dle smlouvy má stavební firma na vyhotovení sedm měsíců, tak doufám, že by to bylo možné dokončit i dříve, snad ještě koncem tohoto roku,“ sdělil náměstek primátora Jiří Bláha.

Cenový návrh stavby další části cyklostezky schválili včera zastupitelé. Vyjde na 6,8 milionu korun, což je méně, než se předpokládalo při stavbě prvního úseku. Původní odhady byly 7,2 milionu korun. V nejbližších dnech bude uzavřena smlouva o dílo. „V rámci této smlouvy bude zhotovena nejen samotná cyklostezka, ale také přechody pro chodce a samozřejmě veřejné osvětlení,“ dodal Bláha.

Piletice a Rusek na severu města měly doposud jediné spojení do centra Hradce po silnici třetí třídy, a to původní cestou z Jaroměře a ze Smiřic.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme