Další uzavírka v Hradci. Začínají opravy výpadovky na Třebechovice

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek

Řidiče v Hradci Králové čekají další komplikace. Silničáři dnes zahájí opravu vozovky od hradecké křižovatky u Tesly až k pekárně na výpadovce směrem na Třebechovice. Jak informoval magistrát města na svých webových stránkách,  dají se tak očekávat velké dopravní komplikace a tvorba dlouhých kolon. Už od soboty 1. června se zastávky městské hromadné dopravy Tesla přesunuly o kus dál, na Okružní a Gočárův okruh.

O dočasném zrušení a přesunutí zastávky MHD Tesla informoval již před víkendem Dopravní podnik města Hradec Králové: "Od soboty 1. 6. 2019 dochází vzhledem k zahájení stavebních prací v ulici Víta Nejedlého ke změně uspořádání zastávek Tesla." Na jejich novou polohu se můžete podívat do mapky vpravo, změna platí pro linky 5, 11, 17, 25, 17R, 18R, 27R, 51, 52.

Ulice Víta Nejedlého na Slezském Předměstí projde opravou povrchu vozovky, a to od velké křižovatky s Gočárovým okruhem a ulicí Bratří Štefanů až po zúžení do dvou pruhů u hradecké pekárny. Výrazně tam dojde k omezení dopravy, provoz bude totiž sveden ze současných čtyř pruhů do dvou, v každém směru do jednoho pruhu. 

„Z důvodu provedení opravy živičného krytu silnice v rámci stavby od křižovatky Tesla – V. Nejedlého – Bří. Štefanů dojde k opravě vozovky. První fáze proběhne od 3. 6. do 28. 6., kdy bude uzavřena pravá část silnice ve směru výjezdu z HK (směr od Tesly k pekárně). Druhá fáze bude v průběhu fáze I, což je střední část silnice v úseku křižovatky se sil. II/308 na Černilov až konec stavby na výjezdu z HK. Třetí fáze by měla začít 29. 6. a skončit 26. 7., kdy bude uzavřena pravá část silnice ve směru příjezdu do HK (směr od pekárny k Tesle). V poslední čtvrté fázi od 27. 7. do 15. 8. budou probíhat dokončovací práce,“ uvádí se ve zprávě stavbařů.

Aby se provoz trochu rozmělnil, bude vytvořena i odlehčovací (objízdná) trasa pro osobní automobily, která se je bude snažit vést přes Pouchovskou ulici, Skladištní oblast a zpátky ke Stoleté. Směry budou různě rozlišeny. Řidiči budou muset být pozorní, jelikož množství dopravních značek ať už přímo v prostoru průjezdu uzavírky či kolem ní, bude mnoho, stejně tak jako nové polohy některých semaforů.

Kolony se tvoří i kvůli opravám mostu u soutoku

Už od května se opravuje také most u soutoku řek Labe a Orlice. Rekonstrukce vozovky na mostu přes Labe potrvá až do 30. července, i zde je provoz veden jedním jízdním pruhem a tvoří se zde dlouhé kolony (více čtěte zde). 

Není to tak dlouho, co se kolony tvořily v dopravní špičce také od hradeckého OBI na silničním okruhu až k Tesle a dál. Práce na Labském mostu komplikovaly dopravu od začátku dubna až do konce května (více najdete zde).

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme