Dopravní podnik popřeje všem ženám plakátky i hlášením ve vozech a v rozhlase

K MDŽ popřeje i dopravní podnik.
K MDŽ popřeje i dopravní podnik.

Dopravní podnik města Hradce Králové se rozhodl netradičním způsobem oslavit Mezinárodní den žen již v roce 2018 a letos v tom hodlá pokračovat. Symbolické blahopřání se objeví formou plakátu za čelním sklem či na letácích uvnitř všech  vozů MHD. K tomu ještě cestujícím dámám popřeje hlášení uvnitř vozu. A to není všechno, napočest něžného pohlaví se řidiči 8. března poprvé převléknou do nových uniforem.

Více než 250 zaměstnanců dopravního podniku vymění v roce 2021 staré uniformy za nové a tak se řidiči trolejbusů a autobusů MHD, řidiči autobusů zájezdové dopravy, směnoví dispečeři a kontroloři přepravy letos obléknou ve zcela novém střihu, designu a materiálech. Oficiálně se všichni řidiči MHD představí s novými oděvními součástkami najednou a to v právě pondělí 8. března 2021, kdy v nich obrazně i doslova popřejí ženám a dívkám.

„Je to způsob, v novodobých podmínkách hradecké MHD už skoro tradiční (již čtvrtým rokem), jak našim ženám v Hradci Králové připomenout tento krásný svátek. V necovidové době se navíc vždy uskutečnilo v tento den i neformální setkání našich zaměstnankyň s vedením společnosti,“ uvedl předseda představenstva DPmHK Zdeněk Abraham.

Královéhradecký dopravní podnik se snaží dlouhodobě navyšovat počet žen ve svých řadách a to především pak za čelním sklem autobusů a trolejbusů. Z 370 zaměstnanců je žen aktuálně 58 (16%), z toho právě 31 za volantem vozů MHD.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme