Hlavní ulice na Novém Hradci Králové je opět průjezdná

Hlavní ulice je otevřená.
Hlavní ulice je otevřená.

Od pátku mohou řidiči začít opět využívat Hlavní ulici na Novém Hradci Králové, která je páteřní komunikací této části města a důležitou spojnicí s Roudničkou a Moravským Předměstím. Od poloviny loňského roku procházela rozsáhlou rekonstrukcí, která je již téměř dokončena. Zbývá dodělat vedlejší úpravy nezpevněných ploch a trávníků, které ale nemají vliv na bezpečnost dopravy. Silnice proto mohla být otevřena v rámci předčasného užívání, kompletně hotovo a zkolaudováno má být na jaře.

„Rozsáhlá rekonstrukce Hlavní ulice patří mezi jedny z největších investic města do dopravy v posledních letech, vyšla na přibližně 60 milionů korun bez DPH. Místním patří velké díky za pochopení, protože různá nutná dopravní omezení zde trvala zhruba rok a půl, což je skutečně náročné. Situaci určitě pomohlo rozdělní oprav na dvě etapy, a i díky tomu, že stavební práce zde pokračovaly podle plánů, mohla být alespoň jedna část komunikace většinu času průjezdná. Vloni touto dobou jsme k předčasnému užívání otevírali úsek od Roudničské ulice až k bývalému rockovému klubu U Cikána, nyní můžeme zprůjezdnit zbytek,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Celková rekonstrukce by měla být kompletní v dubnu příštího roku, a to včetně kolaudačního souhlasu. „O ten můžeme žádat až bude celá investice dokončena, nyní zbývají jen úpravy nezpevněných ploch a vysetí trávníků, což musí dodavatelská firma podle smlouvy dodělat do konce dubna příštího roku. To ale nebrání bezpečnému pohybu chodců a provozu automobilů, proto jsme nyní opět přistoupili k předčasnému užívání, aby mohli místní komunikaci využívat a nemuseli čekat na získání finálního kolaudačního souhlasu,“ doplňuje náměstek Bláha.

Na Hlavní ulici je po rekonstrukci nový povrch silnice, zpevněny byly chodníky a částečně již byla obnovena zeleň, další vedlejší úpravy budou pokračovat v příštím roce. Došlo také k doplnění městského mobiliáře nebo instalaci nového veřejného osvětlení. Do stavby byly také zahrnuty rekonstrukce veškerých místních a účelových komunikací, které propojují Hlavní ulici s ulicemi Pod Vodárnou, K Hvězdárně a K Cikánu. Součástí byla také kompletní oprava konečné zastávky MHD Kluky.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme