Hradeckou městskou kartou v pardubické MHD od konce března už nezaplatíte

V Pardubicích hradecká karta přestává platit.
V Pardubicích hradecká karta přestává platit.

Pardubický dopravní podnik modernizuje systém odbavování cestujících v tamní MHD a v souvislosti s tím končí i platnost  Městské karty Hradec Králové v pardubické dopravě. Je to vzájemné, takže od dubna už se na svou kartu v Hradci nesvezou ani Pardubičáci. Kompletní výměna terminálů ve vozidlech MHD v Pardubicích proběhne v měsících únor a březen 2021. Během února a března se budou měnit i vozy, ve kterých už nebude možné kartami platit. Hradecká karta bude tedy v některých vozidlech v Pardubicích platit až do konce března.

Do konce března budou na linkách pardubické MHD jezdit současně vozidla s původním i novým odbavovacím systémem. Vozidla s novým systémem budou mít zelenou samolepkou s velkým písmenem „N“ na předním displeji vozidla, před číslem linky. Další označení zelenou samolepkou bude na dveřích vozidla. Cestující tedy bude předem vědět, do jakého vozidla nastupuje a jaký způsob odbavení je pro ně aktuální.

Ve vozidlech MHD v Pardubicích s novými terminály již nebude možné odbavení pomocí elektronické peněženky na Pardubické kartě a elektronické peněženky na Městské kartě Hradec Králové - nová odbavovací zařízení již tedy neumožní použít karty k úhradě jednotlivého jízdného.

Úhradu jízdného ve vozidlech MHD v Pardubicích s novým odbavovacím systémem bude možné provést bezkontaktní platební kartou VISA a Mastercard (cena jízdného je stejná jako při odbavení z elektronické peněženky na Pardubické kartě) nebo z elektronické peněženky na In kartě Českých drah a kartě IREDO – v těchto dvou případech až od 1. 4. 2021, popřípadě lze využít SMS jízdenku či aplikaci SEJF u chytrých telefonů či zakoupením papírové jízdenky na předprodejních místech.

Z nepřestupních papírových jízdenek se s platností od 8. 2. 2021 do 31. 3. 2021 stávají dočasně jízdenky přestupní, kdy tyto jízdenky budou platné 45 minut od jejich označení v prvním spoji využitém pro cestu.

Ve vozidlech MHD v Pardubicích s původními terminály je možné až do středy 31. března 2021 využít elektronickou peněženku na Pardubické kartě i Městské kartě Hradec Králové bez omezení.

Městská karta Hradec Králové v pardubické MHD bude platit pouze k 31. březnu 2021. K tomuto datu budou již vybaveny všechna vozidla pardubické MHD novými terminály.

Ke stejnému datu bude ukončena akceptace (nebude technicky možná) elektronické peněženky na Pardubické kartě k platbě jednotlivého jízdného v hradecké MHD. Od 1. dubna 2021 tedy vzájemná akceptace karet končí.

Nová Pardubická karta („na stojato“), která bude funkční ve vozidlech s novým odbavovacím systémem od 15. března 2021, nebude v MHD v Hradci Králové akceptována.

Dopravní podnik města Hradce Králové - Modernizace systému elektronického odbavování cestujících v MHD v Hradci Králové – aktuální stav: První veřejnou zakázku vypsal Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s. (DPmHK) 20. září 2017, poté 4. ledna 2018 na základě dotazů a námitek uchazečů toto zadávací řízení zrušil a po úpravě dokumentace jej znovu vypsal 14. května 2018. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) toto druhé zadávací řízení zrušil 29. května 2019 na základě podaných námitek a dvou návrhů na přezkum uchazeči. DPmHK proti tomuto rozhodnutí podal 14. června 2019 rozklad. Řízení s ÚOHS bylo ukončeno 2. září 2019 rozhodnutím předsedy ÚOHS o zamítnutí podaného rozkladu ze strany DPmHK. Třetí veřejná zakázka Modernizace systému elektronického odbavování cestujících v MHD v Hradci Králové byla DPmHK vypsána 23. února 2021.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme