Jak se dostat na letiště na CIAF?

CIAF 2013 | Foto: J. Gangur
CIAF 2013 | Foto: J. Gangur

První zářijový víkend v Hradci Králové už tradičně patří letecké přehlídce CIAF 2014. Program prvního dne začíná v sobotu 6. září v 8 hodin ráno a končí v 17 hodin, ta samá letecká vystoupení návštěvníky čekají ve stejném čase také v neděli.

Dvoudenní letecká show se už po několikáté v řadě uskuteční v areálu královéhradeckého letiště. Pořadatelé i policie počítají s tisícovkami návštěvníků, kteří budo tímto směrem po celý víkend proudit. Ve městě proto budou vyznačeny cesty k letišti a speciální dopravu obstarají také autobusy městské hromadné dopravy.

Stejně jako loni se návštěvníci na letiště dostanou buď po vlastní ose automobilem nebo speciálními autobusy městské hromadné dopravy.

Mimořádná doprava MHD bude jezdit kyvadlově

Mimořádná MHD bude jezdit po oba víkendové dny. Zpáteční jízdenka vyjde cestující na 40 korun, zlevněné jízdenky pro děti a mladistvé od 6 do 15 let stojí polovinu.

Speciální spoje budou vyjíždět z Terminálu hromadné dopravy a z Moravského Předměstí v pravidelných intervalech tam i zpět. Jízdní řády ke stažení a podrobnosti o mimořádné dopravě na CIAF se dočtete v sekci MHD Hradec Králové zde.

Parkovat se dá přímo v areálu, stát bude stokorunu

Dopravní značení pro návštěvníky leteckého festivalu je už v těchto dnech viditelné na některých místech Hradce Králové. Stejně jako v předchozích letech bude příjezd značen z centra města směrem k Pilnáčkově ulici a dále pak ve směru na Věkoše. Návštěvníci od Prahy a Jičína budou k letišti navedeni přes Předměřice nad Labem. 

Na odkazu zde si řidiči mohou svou cestu na CIAF 2014 naplánovat. V mapě jsou vyznačené dva vjezdy pro návštěvníky přijíždějící autem, dále pak vchod pro pěší a vstup pro VIP a technické zabezpečení. 

Parkování v areálu letiště je podle organizátorů zajištěno pro dostatečný počet návštěvníků. Vjezdy budou viditelně označeny a celodenní parkovné stojí rovnou stokorunu.

Vstupné na CIAF se nemění

Vstupné na leteckou přehlídku zůstává ve stejné výši jako loňský a předloňský rok. Dospělého vyjde jednodenní lístek na 300 korun, děti do 15 let a držitelé ZTP mají vstup zcela zdarma. Vstupenky lze zakoupit přímo na místě.

Další informace o letošním ročníku leteckého festivalu CIAF a jeho programu najdete také v článku CIAF: Velkolepá letecká přehlídka startuje už příští víkend.

Nejlépe hodnocený příspěvěk ▼
6.9.2014 11:22
Trucker470 (neregistrovaný)
IDIOTI
Opravdu idioti, takhle litat nad Hradcem nizko takovou rychlosti. MAGOŘI! zobrazit | souhlasím (+1) | nesouhlasím (-0)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.9.2014 11:22
Trucker470 (neregistrovaný)
IDIOTI
Opravdu idioti, takhle litat nad Hradcem nizko takovou rychlosti. MAGOŘI!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme