Křižovatka u Kuklen by měla být dokončena, výjezd na Jaroměř bude snadnější

Výlezd na Jaroměř by měl být snazší.
Výlezd na Jaroměř by měl být snazší.

Po více než šesti letech od otevření dokončí Ředitelství silnic a dálnic kompletně mimoúrovňovou křižovatku (MÚK) Kukleny na dálnici D11 u Hradce Králové. Dobuduje takzvaný čtvrtý kvadrant. Stavba má přinést bezpečnější napojení na dálnici ze silnice 611 a naopak. Infromaci přináší server zdopravy.cz.

ŘSD zveřejnilo soutěž na profilu zadavatele. Dokončením čtvrtého kvadrantu vznikne křižovatka tvaru čtyřlístku. Řeší bezpečnější napojení aut ze silnice I/11 ve směru od Chlumce nad Cidlinou směrem na Prahu a z D11 ve směru od Jaroměře na Hradec Králové. Dosud musejí auta dávat na silnici I/11 dávat přednost protijedoucím autům. Stavební povolení nabylo právní moci loni v dubnu.

Podle posledního sčítání dopravy křižovatkou denně projede 25 tisíc aut. Křižovatka byla otevřena v roce 2017. Hotovo by mělo být do pěti měsíců od zahájení stavby. Lhůta pro podání nabídek je stanovena na 23. 3., předpokládaná cena je 29,8 milionu korun.

Původní plány počítaly s kompletní stavbou křižovatky. „V  rámci majetkoprávní přípravy bylo tenkrát riziko získat pozemek paní Havránkové pod 4. kvadrantem a tak byl z projekční přípravy na úrovni dokumentace pro územní rozhodnutí vyjmut,“ vysvětlil generální ředitel ředitelství Radek Mátl.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru