Křižovatky v ulici Na Brně se mohou začít připravovat na rekonstrukci, studie je již zpracovaná

Zastupitelé schválili finance napříprau úprav v ulici Na Brně.
Zastupitelé schválili finance napříprau úprav v ulici Na Brně.

Příprava rekonstrukce ulic Na Brně a U Parku a křižovatky ulic Na Brně a Brněnská v Hradci Králové může pokračovat. Zastupitelé města na další etapu vyčlenili celkem 11,7 milionu korun, za které město zajistí potřebné pozemky, přeložky sítí a také kompletní navazující projektovou přípravu. Přibudou řadící pruhy i nové zastávky.

Na rekonstrukci ulic a úpravu křižovatky má již město zpracovanou studii. „Tato studie řeší případné zkapacitnění ulic Na Brně a U Parku a také křižovatky Brněnská x Na Brně, které je nutné nejen z důvodu nového trasování linky MHD, ale také kvůli neustále rostoucímu počtu motorových vozidel v této lokalitě,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. „V zastupitelstvu jsme schválili potřebné finance, které budeme moci použít na další etapu, potřebujeme zajistit pozemky, přeložky sítí a samozřejmě také kompletní projektovou přípravu,“ dodává primátor. Celkově na zajištění těchto úkonů vyčlenili zastupitelé 11,7 milionu korun. „Chceme zahájit práce co nejdříve, abychom územní rozhodnutí mohli mít ještě během příštího roku,“ doplňuje náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha.

Z vypracované studie také vyplynulo řešení, jak by měly úpravy křižovatky a okolních ulic vypadat. „Počítáme s tím, že dojde k navýšení počtu řadicích pruhů u levého odbočení z Brněnské do ulice Na Brně. Stejně tak by měly být vybudovány nové zastávky v ulicích Na Brně a U Parku. Celkově dojde k úpravě parametrů vozovky tak, aby byl zohledněn a usměrněn provoz nákladních vozidel jezdících z a do logistického centra za areálem Petrof,“ říká náměstek Bláha. Součástí by měl být také návrh nové infrastruktury pro pěší a cyklisty, a to s důrazem na zvýšení jejich bezpečnosti. „Toho by mělo být docíleno mimo jiné i doplněním chybějící infrastruktury, jedná se například o vybudování nových zastávek MHD v nové zástavbě. Vzhledem k celkové výši předpokládaných nákladů budeme navrhovat její realizaci po etapách. Prioritní bude rekonstrukce křižovatky Brněnská X Na Brně,“ doplňuje náměstek Bláha. Kompletní náklady na rekonstrukci ulic a křižovatky se odhadují na zhruba 100 milionů korun.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme