Lhotecká ulice se kvůli opravám uzavře, řidiče čekají objízdné trasy

Objízdná trasa pro auta i MHD povede ulicemi Lhotecká, Úprkova, Gočárův okruh, Víta Nejedlého, Bratří Štefanů, Podhůrská a Stříbrná v Hradci Králové.
Objízdná trasa pro auta i MHD povede ulicemi Lhotecká, Úprkova, Gočárův okruh, Víta Nejedlého, Bratří Štefanů, Podhůrská a Stříbrná v Hradci Králové.

Část Lhotecké ulice v Malšově Lhotě bude od 23. března do 7. července kvůli rekonstrukci neprůjezdná. V úseku od ulice K Břízkám po ulici Bělečská v Hradci Králové vzniknou nové chodníky a opraví se stávající silnice. Pokračuje tak rekonstrukce Lhotecké ulice, jejíž první část byla zahájena v létě loňského roku. Město do oprav chodníků, veřejného osvětlení, úpravy zeleně a dalších potřebných prací investuje celkem 10,7 milionu korun. Veškerá doprava bude z důvodu úplné uzavírky vedena po objízdných trasách. 

„Město zde zajišťuje nové chodníky, veřejné osvětlení, napojení dešťové kanalizace a sadové úpravy. Jedná se o pokračování další části první etapy, která probíhala ve Lhotecké ulici vloni v létě. Na této rozsáhlé rekonstrukci město spolupracuje s Královéhradeckým krajem, který zde zajišťuje mimo jiné potřebnou opravu silničního povrchu,“ říká Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast investic. 

Uzavřená bude silnice v úseku od ulice K Břízkám, ale křižovatka s Lhoteckou ulicí zůstane průjezdná, až po Bělečskou ulici, kde bude křižovatka s Lhoteckou ulicí neprůjezdná. V této uzavřené části se bude stavět chodník podél penzionu Villa Pavlína v délce 60 metrů, dále úsek oboustranného chodníku v délce 35 metrů včetně přechodu pro chodce u křižovatky s Akátovou ulicí. Vznikne také přechod pro chodce včetně části chodníku v délce 15 metrů u křižovatky se Sadovou ulicí a pravostranný chodník včetně vjezdů v celkové délce 150 metrů.

Objízdná trasa bude vedena ulicemi Lhotecká, Úprkova, Gočárův okruh, Víta Nejedlého, Bratří Štefanů, Podhůrská a Stříbrná. Stejnou trasu bude využívat také MHD, cestujícím budou nově sloužit dvě náhradní konečné zastávky. Jedna z nich bude zřízena v ulici Bělečská s názvem „Malšova Lhota“ a druhá bude k dispozici v ulici Úprkova pod názvem „Malšovice – zahrádky“.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
5.3.2020 09:08
Jiří Pracný (neregistrovaný)
Obyvatelům Malšovy Lhoty přejeme, ať mají pěkné prostředí, ale často tam projíždím jako řidič a jen výjimečně na chodnících, které tam mají být opraveny, vidím ojedinělého chodce. Ani povrch silnice ve Lhotecké ulici není rozhodně z nejhorších. Naproti tomu se najdou chodníky v centru HK, po kterých projdou denně tisíce lidí, a přitom jsou v žalostném stavu. Například v ulici V Kopečku je nutno dávat na chodníku pozor na každý krok, protože dlaždice se viklají a při jejich sešlápnutí za deště zpod nich vystříkne voda. A jsou v HK i jiné, obdobně frekventované chodníky a v obdobně žalostném stavu. O sinicích ani nemluvě (Habrmanova - Dykova - Jungmannova, Pouchovská - Velká - Na Dubech, Vážní a další - samá díra, záplata, propadlé kanály). Je to ostuda Hradce.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme