Město chce Hlavní ulici předčasně zprovoznit už během prosince

Hlavní ulicí půjde projet už v prosinci.
Hlavní ulicí půjde projet už v prosinci.

Hlavní ulice, která je páteřní komunikací mezi Roudničskou a Brněnskou ulicí na Novém Hradci Králové, prochází už od poloviny loňského roku rozsáhlou rekonstrukcí. Tato významná městská investice v oblasti dopravy za  zhruba 60 milionů korun je téměř hotová, zbývají pouze dokončovací práce, zejména úpravy nezpevněných ploch nebo vysetí trávníků, které ale nemají vliv na bezpečnost provozu chodců ani vozidel. Z tohoto důvodu bude město žádat o předčasné užívání úseku mezi křižovatkami s ulicí K Cikánu a s ulicí K Biřičce. Stavební úřad by mohl o zprovoznění této části stavby rozhodnout v první polovině prosince.

„Rekonstrukce Hlavní ulice byla rozdělena na dvě etapy. V prosinci loňského roku byla dokončena část komunikace od Roudničské ulice až k bývalému rockovému klubu U Cikána, která je již průjezdná. Nyní máme hotovou vekou část stavebních prací ve zbývajícím úseku, proto jsme včera v radě města mohli schválit podání žádosti o předčasné užívání komunikace. Pokud jej získáme, mohla by být v průběhu prosince ukončena úplná uzavírka,“ říká náměstek primátora Jiří Bláha.

Celková rekonstrukce by měla být kompletní v dubnu příštího roku, a to včetně kolaudačního souhlasu. „O ten můžeme žádat až bude celá investice dokončena, nyní zbývají jen úpravy nezpevněných ploch a vysetí trávníků, což musí dodavatelská firma dle smlouvy dodělat do konce dubna příštího roku. To ale nebrání bezpečnému pohybu chodců a provozu automobilů, proto jsme nyní opět přistoupili k žádosti o předčasné užívání, aby mohli místní komunikaci využívat a nemuseli čekat na získání finálního kolaudačního souhlasu,“ doplňuje náměstek Bláha.

Rekonstrukce Hlavní ulice byla zahájena v polovině roku 2020. Kromě nového povrchu silnice a zpevnění chodníků dochází také k obnově a údržbě zeleně. Instalováno jsou zde nové veřejné osvětlení nebo je doplňován městský mobiliář. Do stavby jsou zároveň zahrnuty rekonstrukce veškerých místních a účelových komunikací, které propojují Hlavní ulici s ulicemi Pod Vodárnou, K Hvězdárně a K Cikánu. Stavbaři také během letošního roku pracují na opravách konečné zastávky MHD Kluky. Za kompletní rekonstrukci zaplatí město 60,1 mil. korun bez DPH.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme