Obyvatelé Svobodných Dvorů musejí vydržet. Tankodrom ve Spojovací ulici město opraví až v druhé půlce prázdnin

Na rozbité Spojovací ulici je nyní rušno.
Na rozbité Spojovací ulici je nyní rušno.

Silnice, po které mnoho aut obvykle nejezdí. Kvůli stavbě dálnice D11 už si však místní museli zvyknout na nákladní vozy přepravující stavební materiál. To ale zdaleka netušili, co se bude dít dál. Spojovací ulice v Svobodných Dvorech nyní slouží jako hlavní spojnice pro řidiče, kteří jedou do této části Hradce, ale i těm, co se chtějí vyhnout kolonám, které vznikají kvůli opravám okružních křižovatek na spojnici I/11. Spojovací je navíc po opravě chodníků rozkopaná tak, že řidiči mají právem strach o svá auta. Radnice hodlá cestu spravit až v druhé polovině prázdnin.

V lokalitě na kraji města se totiž sešlo několik silničních staveb a oprav dohromady. Jednak se v oblasti staví pokračování D11. Pak v sousední Bříze, kterou by se také dalo projet, je komunikace uzavřena kvůli opravě kanalizace. Na spojnici I/11 se opravují kruhové objezdy. Jeden z Dvorské ulice a druhý ze Zelené ulice. Do Svobodných Dvorů se tak dá vjet vlastně pouze Spojovací ulicí. Ta však připomíná tankodrom.

Město nechalo loni ve Spojovací ulici postavit nové chodníky. Součástí investice za 10,6 milionu korun bylo také odvodnění, přeložky sítí, dvě autobusové zastávky a místa pro přecházení. Stavba je od konce března hotová, ve vozovce po ní ale zůstaly překopy a díry kolem kanálů. A ty tam jsou dodnes.

„Je to jenom zaházené a zhutněné, aby se tam dalo nějak projet, ale je to samá díra. My jsme chtěli, aby silnici dali do pořádku, ale město na to neuvolnilo peníze. Proto, že by se tam měl udělat celý nový povrch, zřejmě na městě rozhodli, že se oprava těchto výkopů neudělá asfaltem, ale jen se to zahází,“ vysvětlil pro iDNEScz předseda komise místní samosprávy Jan Klubíčko.

Štěrk se však během několika dní vyjezdí a díry jsou na silnici zpět.

Magistrát slibuje, že do konce prázdnin cestu nechá opravit. "Hradecká radnice nyní připravuje úpravy rozpočtu města tak, aby k rekonstrukci povrchu mohlo dojít co nejdříve. Předpokládané náklady na nový asfaltový koberec jsou zhruba 5,5 milionů korun, k jeho položení by mohlo dojít v druhé polovině prázdnin," uvádí Kateřina Šmídová, tisková mluvčí hradeckého magistrátu.

„Rozhodli jsme se pro komplexní opravu vozovky. Do rozpočtu zapojíme i úsporu, která vznikne díky méněpracím za napojení nových chodníků k ulici, ke kterému ještě nedošlo,“ vysvětluje Věra Pourová, náměstkyně primátora pro oblast správy městského majetku. Oprava vozovky bude provedena technologií odfrézování stávajícího krytu podél nově vybudovaného chodníku, vyspravením výkopů po zásazích na inženýrských sítích, aplikací spojovacího postřiku a celoplošnou pokládkou nového asfaltobetonu. Součástí bude také výšková úprava povrchových znaků inženýrských sítí, nezpevněné krajnice a případný nástřik vodorovného dopravního značení.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme