Od 1. září bude MHD v Hradci jezdit opět ve "starých kolejích"

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Úderem 1. září začne MHD v Hradci Králové opět jezdit v pracovních dnech standardně podle prvního sloupce jízdního řádu. Královéhradecký dopravní podnik na nejvytíženější linky znovu nasadí ve větším počtu kloubové vozy, které zvládnou poprázdninový nával školáků a studentů.

Kromě toho, by se vozy městské hromadné dopravy měly vrátit například i do lokality rekonstruované křižovatky U Husa či do Veverkovy ulice. 

 

Nestandardními trasami jezdily o prázdninách na určitých rekonstruovaných úsecích v Hradci Králové vozy dopravního podniku. "Rekonstrukční práce byly načasovány právě s ohledem na klidnější provoz ve městě pokud možno na letní měsíce, kdy je velké množství Hradečanů na dovolených mimo město," uvedla Magdalena Vlčková, tisková mluvčí královéhradeckého magistrátu.

Objízdné trasy a provizorní zastávky MHD tak s koncem prázdnin na vybraných místech končí a režim městské hromadné dopravy se opět vrací do svého "starých kolejí" podle obvyklého sloupce v jízdním řádu. „Počítáme s tím, že se vozy MHD vrátí s počátkem školního roku do ulice P. Jilemnického, na Gočárovu třídu a do Veverkovy ulice,“ sdělil Leo Sedláček z Dopravního podniku města Hradce Králové.

Ne všude, kam se od září vrátí MHD, však budou ulice otevřeny veškeré dopravě. "Například rekonstruovaná křižovatka U Husa bude prozatím průjezdná s ohledem na pokračující stavební práce pouze pro vozy MHD. Městská hromadná doprava se vrátí v průběhu podzimu opět do Jižní ulice, rovněž na křižovatku Mostecká s třídou ČSA," připomíná mluvčí radnice Magdalena Vlčková. O trvajících objížďkách se dočtete také v článku Komunikace se opravují ve velkém, většina uzavírek potrvá do konce srpna.

Školáky a studenty budou opět vozit kloubové vozy

V červenci a v srpnu dopravní podnik z úsporných důvodů častěji využíval kratších vozů, od září už opět nasadí do terénu více kloubových. „Jízda velkokapacitních autobusů je dražší a proto pečlivě vážíme jejich provoz. Nasazení kloubových autobusů a trolejbusů bude stejné jako před prázdninami, to znamená, že kloubové vozy budou v pracovních dnech na většině spojů linek 1, 2, 23, 24, 27 a na některých spojích linek 6 a 9,“ prozradil Leo Sedláček z DPMHK.

Prvňáčci dostanou městské karty a dárek od dopravního podniku

Dopravní podnik města Hradce Králové a samotné město každoročně myslí i na žáčky, kteří letos poprvé vyrazí do školy. „Město ve spolupráci s dopravním podnikem předá letošním čerstvým prvňáčkům 280 městských karet. Žádosti shromažďovali ředitelé škol už od zápisů zjara tohoto roku. Karty děti upotřebí nejen při jízdě městskou dopravou do školy a zpět, ale i na Flošně, či například i při výletech skibusem v zimě na hory,“ vysvětlila i letošní spolupráci odboru školství magistrátu a dopravního podniku Anna Maclová, náměstkyně primátora zodpovědná za školství. Prvňákům dopravní podnik věnuje do školní výbavy prvních tříd i tištěné rozvrhy.

(Zdroj: Magistrát města Hradec Králové)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
21.8.2014 22:35
kuba77  (Nováček)
změny tras
No nevypadá to, že by se MHD vrátila v původním rozsahu na Gočárovku:

dpmhk.cz/cs/node/520
22.8.2014 09:42
Veronika Volejníková  (Administrátor +7)
RE: změny tras
Dobrý den, také nám dneska ráno tato zpráva dorazila do redakční pošty. O změnách informuje v krátkém článku zde: zpravy.hradeckralove.cz/aktualizace-vyluky-na-nekt...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme