Od Zděné boudy k Lesnímu hřbitovu povede nová cyklostezka

Nová cyklostezka bude hotová už letos.
Nová cyklostezka bude hotová už letos.

Už letos by měla sloužit nová cyklostezka od Zděné boudy až k Lesnímu hřbitovu. Cyklistům a chodcům zajistí příjemnější a především bezpečnější pohyb po vozovce. Nová stezka bude kopírovat komunikaci Hradečnici, která zůstane pouze pro motorová vozidla. Během jarních měsíců bude vypsáno výběrové řízení na zhotovitele, hotovo by pak mohlo být do konce letošního roku.

„Do městských lesů vede místní komunikace Hradečnice, kterou využívají jak chodci a cyklisté, tak osobní automobily a vozidla MHD, což není ani pro jednu stranu zcela komfortní. Nová stezka by měla přesně kopírovat Hradečnici, tedy začínat u Zděné boudy a vést až k Lesnímu hřbitovu,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Stezka bude téměř 800 metrů dlouhá a tři metry široká. Vybudováním tohoto úseku cyklostezky vznikne v městských lesích ucelený asfaltový okruh vedoucí přes Hradečnici, Písečnici, kolem Stříbrného rybníku a střelnice. „Tento týden jsme podmínky výběrového řízení schválili v radě města, tudíž v následujících týdnech bude vypsáno. Předpokládáme, že bychom zhotovitele této stavby mohli mít vysoutěženého na přelomu dubna a května. Na stavbu cyklostezky má stavební firma šest měsíců a pokud vše půjde podle plánu, bude dílo dokončeno letos na podzim,“ doplňuje náměstek primátora pro oblast investičních akcí Jiří Bláha.

Město plánuje na stavbu cyklostezky využít dotaci ze Státního fondu dopravní struktury v rámci dotačního programu Cyklostezky, Cyklopruhy 2022. „Koncem února jsme na státní fond odeslali žádost o dotaci, která by v případě úspěšného vyhodnocení mohla pokrýt až 85 % z celkových způsobilých výdajů,“ uvádí náměstkyně primátora pro oblast dotací Monika Štayrová.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme