Opravy hradeckých silnic finišují, které dostanou nový asfalt v příštím roce?

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek

Hradec Králové před zimou dokončuje opravy silnic, další rekonstrukce vozovek jsou naplánované zase na příští rok. Které hradecké ulice prokouknou? Nového povrchu a výměny osvětlení se dočká ulice Za Zelárnou v hradeckých Věkoších. Stavební práce budou zahájeny začátkem března, hotovo by pak mělo být do začátku letních prázdnin.

V Hradci Králové pravidelně probíhají opravy stávajících silnic a chodníků, nový povrch nyní získává například Hradečnice k Lesnímu hřbitovu. Během příštího roku by k opravě silničního povrchu mělo dojít například také v ulici Šmeralova na Pražském Předměstí, a to v koordinaci se správcem inženýrské sítě. Nový asfalt dostane také ulice Za Zelárnou, do jejíž rekonstrukce silnice chce město investovat necelé dva miliony korun bez DPH.  

„Povrch v ulici Za Zelárnou už není dostačující, stejně jako osvětlení. Jedním z požadavků místních byla právě rekonstrukce této ulice, aby měli možnost dostávat se pohodlně ke svým domům. V tomto týdnu jsme na radě města schválili zhotovitele, s opravami ale začneme až na jaře. Dělat silnice přes zimu nedává zcela smysl především z technologických důvodů,“ říká Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast městských investic.

V rámci kompletní rekonstrukce této ulice bude zpevněn povrch a položen nový asfalt, dále dojde k výměně osvětlení a úpravě odvodnění.

Opravená už je Hlavní, Spojovací a Nezvalova ulice

Podobné kompletní rozsáhlé rekonstrukce se v letošním roce v rámci městských investic dočkala ulice Hlavní za 57,8 milionů korun bez DPH. Nových povrchů se během letošního roku dočkala také i ulice Spojovací nebo Nezvalova. Poslední z takových rozsáhlých oprav prováděných Technickými službami Hradec Králové právě probíhá na Hradečnici.  

„V tomto týdnu zde frézují a pokládají nový asfaltobetonový povrch. Jedná se o jízdní pruh v úseku od parkoviště u Lesního hřbitova k parkovišti u Zděné boudy. Opravu druhého jízdního pruhu máme naplánovanou na příští rok,“ říká Tomáš Pospíšil, ředitel Technických služeb Hradec Králové. Dosavadní oprava Hradečnice vyšla zatím město na 1,5 milionu korun včetně DPH. 

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme