Po prvním adventním víkendu se po Hradci můžete svézt vánočním elektrobusem

PF-kový trolejbus.
PF-kový trolejbus.

Hradecký dopravní podnik se polepy svých vozů snaží reagovat na aktuální roční období, svátek nebo třeba i na epidemii koronaviru. Vedle PF-kového trolejbusu vyrazil o prvním letošním adventním víkendu na běžné linky MHD v Hradci Králové již druhým rokem také i vánočně světelně vyzdobený elektrobus. Stejně jako v minulém roce je kromě vnějšku vyzdoben i interiér vozu.

Vloni měl vůz premiéru a stal se tak vůbec prvním vánočně vyzdobeným elektrobusem na linkách MHD v České republice. S hradeckým dopravním podnikem po celý rok – to je pracovní název projektu, který v podstatě letošní rok žije s obyvateli a návštěvníky města a doprovází je v jeho ulicích.

"Nejprve jsme se rozhodli netradičním způsobem oslavit Mezinárodní den žen a tak v prvním březnovém týdnu po městských komunikacích začal jezdit tento trolejbus se speciálním polepem Městská Doprava Ženám. Před svátky jara - přesněji od 1. dubna - pak trolejbus vyjel jarně vyzdobený jako Velikonoční trolejbus a z mnoha ohlasů víme, že posloužil obyvatelům Hradce Králové a jeho okolí pro zlepšení jejich nálady v době první koronavirové vlny," zni z hradeckého dopravního podniku.

Další polep tzv. „srdíčkový“ - od konce dubna - s heslem Děkujeme Hradečáci! - byl opět v souvislosti s koronavirem COVID-19 a dopravní podnik města chtěl touto formou poděkovat všem, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli a podílí v Hradci Králové na boji proti šíření této pandemie.

Předposlední nekomerční polep, který se v ulicích našeho města objevil od půlky června až do začátku školního roku, všem našim cestujícím, ale samozřejmě nejen jim, přál pak krásné užití letošních dovolených či prázdnin.

A nyní bude ulice brázdit vánoční elektrobus. „Věříme, že na tento trolejbus budou v dnešní složité době pozitivní ohlasy a bude se podílet i na zpříjemnění vánoční atmosféry v ulicích města Hradce Králové“ uvádí předseda představenstva společnosti Zdeněk Abraham.


Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme