Trolejbusy slaví sedmdesátku a oslavy budou stát za to. Na své si přijde celá rodina

Trolejbusy slaví kulatiny.
Trolejbusy slaví kulatiny.

Trolejbusová doprava v Hradci Králové letos slaví sedmdesát let. V sobotu vyjede do hradeckých ulic speciální trolejbusová linka číslo 70. Symbolicky tak výročí připomene. Centrem oslav bude od 9 do 14 hodin terminál hromadné dopravy s ukázkami z dlouholeté tradice trolejbusů ve městě na soutoku Labe a Orlice. Vstup na akci a jízda v historických vozidlech je zdarma.

Trasa speciální linky s výročním číslem 70 bude kopírovat trasu linky č. 4 z Terminálu hromadné dopravy na konečnou zastávku Pod strání. V rámci akce také bude připomenut nejen technický rozvoj trolejbusové dopravy v krajském městě, ale také generace lidí, která se na něm podílela. Návštěvníci se mohou těšit na ukázky současných vozidel MHD včetně nejmodernějších elektrobusů a trolejbusů, bude možné nahlédnout do zázemí terminálu a k vidění budou i speciální montážní vozidla pro údržbu a opravy trolejového vedení. Součástí budou i oblíbené jízdy historickými vozy a výstava fotografií o trolejbusové dopravě v Hradci Králové v uplynulých sedmdesáti letech.

Program bude velmi bohatý a pestrý. Motoristé a fandové historických kousků si přijdou na své. Bude možné se vozy i projet. Přístupné bude zázemí terminálu, kdy si prohlédnete i originální dispečerské pracoviště „koule“ a trolejbusovou měnírnu, sloužící pro napájení trolejbusových tratí stejnosměrným proudem a předvedena bude funkce elektrické výhybky (na zemi), která na trolejbusových tratích slouží pro změnu směru jízdy trolejbusu. Akce nebud jen o autobusech a trolejbusech, představí se i hradecká městská policie.

Pro dobrou náladu zahraje od 9.30 do 14 hod. folkrocková hudební skupina Pianka Light.

Pro děti je od 10.30 do 13.00 hodin připraven speciální program a atrakce pod patronací rádia Černá hora. Děti se mohou těšit na lukostřelbu, opičí dráhu z obručí, kuželů, míčů atd., bumperbally či airbrushové tetování.

V areálu terminálu bude připraven dále např. skákací hrad i drobné dárky pro děti.

Děti se pak mohou zúčastnit autogramiády hokejistů MOUNTFIELD HK – pátého týmu letošní Tipsport extraligy (od 10 do 11 hod.). Hráči se podepíší na připravené kartičky či plakáty, dresy příznivců nebo jiné předměty.

Oddíl SK Karate Spartak Hradec Králové zde v rámci příprav a propagace v Hradci Králové konané akce - 13 th SKIF World Championship Czech Republic 15. - 21. 7. 2019 (MS v karate), připraví soutěže o vstupenky na MS a bude rozdávat informační materiály k MS. V přípravě je i autogramiáda, a to od 11 do 12 hodin, kde by byli přítomni reprezentanti, kteří jsou vyobrazeni na nejčastěji zveřejňovaných plakátech k MS, tedy dvojnásobná mistryně Evropy SKIEF Barbora Bukáčková a dvojnásobný mistr ČR SKIF David Novák.

V areálu nebude chybět ani občerstvení.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme