Ulicí Hlavní na Novém Hradci by se mohlo jezdit už za několik dní

Ilustrační foto: Ulice Hlavní se načas možná zprůjezdní.
Ilustrační foto: Ulice Hlavní se načas možná zprůjezdní.

Během letních měsíců zahájilo město kompletní rekonstrukci ulice Hlavní na Novém Hradci. Kromě páteřní komunikace dojde také k úpravě okolních komunikací, veřejné zeleně a zastávky MHD Kluky. Jedná se o jednu z největších městských investičních akcí v tomto roce za necelých 57,8 milionu korun bez DPH. Třetina stavebních úprav v Hlavní ulici je již dokončena, město proto žádá o povolení k předčasnému užívání na dokončený úsek. Pokud jej získá, mohli by místní už v druhé polovině prosince projíždět nově zhotoveným úsekem od začátku zástavby místní části Kluky až k bývalému rockovému klubu U Cikána.

„Opravy prvního úseku, které byly na této komunikaci zahájeny během letních měsíců, již máme dokončené, proto nyní žádáme o povolení k předběžnému užívání, abychom místním už trochu zlepšili průjezdnost. Šlo vlastně o část Hlavní ulice od začátku zástavby směrem od Roudničské ulice až k bývalému rockovému klubu U Cikána.  V lednu nebo únoru, jak počasí dovolí, budou zahájeny práce na dalším úseku, jedná se o zbývající část komunikace, tedy až po ulici Národních mučedníků,“ říká náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha. Do kompletní rekonstrukce Hlavní ulice jsou zároveň zahrnuty stavební úpravy veškerých místních a účelových komunikací, které propojují Hlavní ulici s ulicemi Pod Vodárnou, K Hvězdárně a K Cikánu. V rámci nich dojde také k obnově zeleně nebo instalaci nového veřejného osvětlení. Rekonstrukce se dočká také konečná zastávka MHD Kluky. „Předpokládáme, že definitivně dokončeno budeme mít v první polovině roku 2022, a to včetně kolaudačního souhlasu. O ten budeme žádat až bude celá investice dokončena, proto jsme nyní přistoupili k žádosti o předčasné užívání,“ doplnil Bláha.

Ulice Hlavní bude na několik týdnů v zimě průjezdná celá. Jedná se však o dočasný stav kvůli zimní odstávce stavebních prací. Jakmile budou opět práce pokračovat, bude nedokončená část ulice znovu uzavřena. Dokončený úsek od začátku zástavby části Kluky až k bývalému rockovému klubu U Cikána by po vydání předběžného užívání měl už zůstat plně průjezdný.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme