Více než stovku elektrokol rozmístí společnost Bolt po Hradci

Elektrokola budou v Hradci od pondělí.
Elektrokola budou v Hradci od pondělí.

Celkem 120 elektrokol umísťuje od pondělí po Hradci Králové společnost Bolt. Sdílená kola už v Hradci Králové nabízí společnost Nextbike. Elektrokola Boltu mají být dostupná na 34 místech v centru Hradce. Podle společnosti byla stání vybraná v součinnosti s magistrátem. Kola bude možné odložit pouze na těchto místech, mimo která aplikace Bolt jízdu nedovolí ukončit. Informaci přináší Hradecký deník.

„Sdílená elektrokola představují vysoce efektivní způsob pohybu po městě, který vhodně doplňuje síť veřejné dopravy. Proto se také velká část našich parkovacích stání nachází u zastávek MHD a dále na různých významných místech v historickém a širším centru,” řekla manažerka Boltu Lucie Krahulcová. Elektrokola mají mít na jedno nabití dojezd až 90 kilometrů a půjčit si je lze pomocí aplikace Bolt.

Kdy se vrátí elektrokoloběžky?

Elektrokoloběžky se zřejmě do Hradce Králové už letos nevrátí. Společnosti Lime a Bolt, které je po městě rozmístily loni v létě, se nedohodly s magistrátem na podmínkách provozování služby. Podle všeho se pokusí obnovit jednání na podzim s novým vedením Hradce Králové po komunálních volbách.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme