Vlaky a autobusy budou od pondělí jezdit v prázdninovém režimu

Autobusy i vlaky v celém kraji budou jezdit v prázdinovém režimu, stejně jako MHD v Hradci Králové.
Autobusy i vlaky v celém kraji budou jezdit v prázdinovém režimu, stejně jako MHD v Hradci Králové.

Královéhradecký kraj omezí kvůli vládním nařízením spojeným s pandemií koronaviru veřejnou dopravu. Ve všední dny pojedou autobusy a vlaky v režimu letních prázdnin, méně jich bude jezdit i o víkendu. Dopravní podnik města Hradec Králové omezil hromadnou dopravu již v lednu, nyní uzavřel autoškolu a upravil trasu linky číslo 16.

„Celý rok jsme připravovali rozjezd autobusové dopravy podle nových desetiletých smluv a nasazení velkého množství zcela nových autobusů. Vzhledem k úplnému uzavření škol a výraznému omezení mobility občanů ale musíme přistoupit k dočasné redukci autobusových i vlakových spojů,“ vysvětluje radní pro dopravu Václav Řehoř.

Autobusy a vlaky vyjedou od pondělí 8. března v prázdninovém režimu, Víkendová omezení se týkají především spojů turistického charakteru, které lidé za současných pravidel nemohou využívat.

„Budeme reagovat na další vývoj situace a jsme připraveni pružně upravit rozsah poskytovaných služeb,“ ujišťuje radní Václav Řehoř.

Aktuální informace najdou cestující na webech www.dopravakhk.cz a www.idos.cz. Při cestování veřejnou dopravou platí povinnost zakrytí dýchacích cest respirátory třídy FFP2 nebo KN95, a to i na zastávkách.

MHD v Hradci

Mimořádný provoz MHD dle prázdninového jízdního řádu platí v Hradci Králové již od 4. ledna. V jízdních řádech platí v pracovních dnech druhý sloupec nazvaný „Pracovní den - omezení dopravy MHD“. A to až do odvolání. I nadále je zastaven provoz nočních linek, školních linek a výpomocných spojů.

Od 1. března musel hradecký Dopravní podnik uzavřít z důvodu karantény autoškolu na dva týdny. Nyní tak neprobíhá výuka, výcvik, zkoušky ani školení řidičů. Teorie bude probíhat dle domluvených časů.

Z důvodu částečné uzavírky hradecké ulice Za Škodovkou dochází od 1. března až do 30. června příštího roku ke změně trasy linek č. 16 a 16Š v úseku Hlavní nádraží – Svobodné Dvory a zpět (více najdete zde).

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme