Výstavba parkoviště u Lesního hřbitova se odkládá

Hradecký hřbitov, který se nachází v lesním areálu v Malšovicích, se měl již v polovině příštího roku dočkat nového parkoviště. Zahájení stavby nabírá skluz díky odvolání Občanského sdružení Kruh.

Město žádalo o stavební povolení a v říjnu vypsalo výběrové řízení na zhotovitele stavby. Vzhledem k opakovanému odvolání Občanského sdružení kruh, které se obává zvýšení návštěvnosti a nevhodných aktivit,  bylo nuceno výběrové řízení zrušit. Náklady na stavbu parkoviště se odhadují na 14 milionů korun. Jak uvedl primátor Otakar Divíšek, zpoždění způsobí nárůst nákladů o 15 až 20 procent. Navíc pokud se nezačne stavět, město zde bude muset vysázet stromy. Parkoviště má mít dvaadevadesát parkovacích míst pro běžné automobily, pět stání pro imobilní občany a dvě stání pro autobusy. Součástí budou také odpočinkové plochy, mobiliář a sadové úpravy.
Radnice se snaží vybudovat  parkoviště od roku 2007, Občanské sdružení Kruh se za tuto dobu odvolalo již třikrát.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.11.2009 13:39
Xaver (neregistrovaný)
Parkoviště je navržené, protože tam lidé jezdí a auta by alespoň byla uklizená mimo autobusovou točnu a mimo vstup do hřbitova. Představa, že budu někam jezdit jen proto, že je tam nové parkoviště je zcestná a jen svědčí o mentální jednoduchosti odpůrců stavby.
16.11.2009 14:09
Pistihez (neregistrovaný)
Paroviště pro devadesát aut a dva autobusy? To se očekává pořádání poznávacích zájezdů na hřbitov, spojených s prezentací zajímavých výrobků?

Pokud to je spojeno s dopravou k inline sportovišti, tak asi ano, ale to zase nesedí s tím hřbitovem. A kdepak má to parkoviště přesně být? A proč protestuje o.s. Kruh? To se nedozvíme?
17.11.2009 09:13
rzr (neregistrovaný)
Považuji to za standardní přístup Hradčáků (samozvaných zástupců Hradečáků) na jakoukoliv změnu. Odhaduji, že případná výsadba stromů bude opět napadena nějakou skupinou s odůvodněním, že je to zasahování do přirozené struktury lesa .....bla bla bla nebo jiná blbost. Fakt je ten, že parkoviště u Lesního hřbitova má s Lesním hřbitovem společný jen název ale důvodem je zpřístupnit les a stezky, ke kterým je díky struktuře MHD přístup jak k penězům.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme