Začaly opravy na silničním okruhu Hradce, doprava může váznout i jinde ve městě

Na okruhu u soutoku bude rušno.
Na okruhu u soutoku bude rušno.

Léto, kdy doprava ve městě je přece jen trochu slabší, využívají i v Hradci silničáři k opravám povrchů komunikací všech kategorií. Na několika místech v centru města i v jeho okrajových částech hradecké technické služby opravují chodníky nebo pokládají nový asfalt v ulicích. Kompletní rekonstrukcí prochází část silnice spojující Malšovice s Malšovou Lhotou, po etapách se opravuje druhý silniční okruh v úseku mezi malšovickým nadjezdem a křižovatkou za mostem přes Labe u fakultní nemocnice. Zároveň na "Hradubické" staví protihlukové stěny.

„Opravy komunikací, které jsou v majetku města, provádějí hradecké technické služby částečně samy v rámci své činnosti, především pokud jde pouze o lokální opravy chodníků, cyklostezek nebo zbroušení povrchu silnice a položení nového asfaltového koberce. Větší opravy nebo pokládky nových chodníků zajišťují pro technické služby subdodavatelské firmy. Ročně technické služby za údržbu a opravy městských komunikací vydají přes 55 milionů korun,“ říká náměstek primátora pro oblast správy majetku města a městských organizací Pavel Marek.

Letos během léta město takto opraví chodníky v ulicích Moravská, K Metelce, Gebauerova, P. Jilemnického, U Střelnice, Poštovní, Jana Koziny nebo cyklostezku podél ulice Akad. Bedrny u Kauflandu. Nový povrch vozovky již mají nebo budou mít části ulic Veverkova, Piletická, Předměřická, Hradební a další. Opravuje se i schodiště v Jiráskových sadech, dokončují se také terénní úpravy parkoviště na nábřeží Labe u fakultní nemocnice montáží betonových vodicích stěn a úpravou odvodnění. Jednoduchými úpravami na komunikacích dojde i ke zřízení nových parkovacích stání, například v Brandlově ulici.

V minulém týdnu začala rekonstrukce části komunikace spojující Malšovice s Malšovou Lhotou. Opravuje se silniční povrch Úprkovy ulice, dojde i na nové chodníky a opravy stávajících, vybudování nové zastávky MHD, úpravu zeleně a doplnění osvětlení. Jedná se o sdílenou investici města Hradce Králové a Královéhradeckého kraje, který je majitelem silnice, a radnice se na této akci podílí téměř 1,8 miliony korun bez DPH. Jde o poslední etapu celkové rekonstrukce této komunikace v úseku od malšovického nadjezdu až do Svinar.

Ředitelství silnic a dálnic i letos lokálně opravuje druhý silniční okruh. Doposud práce probíhaly na Gočárově okruhu u malšovického nadjezdu, od 14. července by měli silničáři opravovat úsek od křižovatky Mileta až po křižovatku s Rašínovou třídou, resp. „Hradubickou“ silnicí I/37. Na této komunikaci zároveň pokračuje stavba protihlukových stěn.

 

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
19.7.2021 12:28
INFARKT (neregistrovaný)
JEDEN ÚSEK A RYCHLE!!!!!
NEVÍM KDO TO VYMYSLEL, ALE JISTĚ NE ŘIDIČI, ALE NĚKDO OD STOLU, CO SE VE MĚSTĚ MOC NEPOHYBUJE A NYNÍ JE ASI NA DOVOLENÉ. ZA PRVÉ MI TO NEPŘIŠLO NUTNÉ, Z OHLEDEM NA KOLAPS, KTERÝ TÍM ZPŮSOBUJETE, ZA DRUHÉ KDYŽ UŽ, TAK SE VŠE MOHLO ODEHRÁVAT V DOBĚ CORONAVIRU, ZA TŘETÍ KDYŽ UŽ TAK JEDEN ÚSEK A NE CELÝ HRADEC A POŘÁDNĚ A RYCHLE!!!!!!ABY TO VYDRŽELO MNOHO LET A HLAVNĚ AŤ TAM SAKRA TY SILNIČÁŘI DĚLAJÍ MINIMÁLNĚ NA 2 SMĚNY JAKO VŠUDE JINDE. SNAD JE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ, KAM SE TYTO PODMÍNKY MAJÍ ZADAT. V 7.15 NIKDE NIKDO, V 16 TO SAMÝ. JSTE NORMÁLNÍ? MNĚ JAKO DOPRAVCI NIKDO UŠLÝ ZISK TÍM ZPŮSOBENÝ NENAHRADÍ A NERVY K TOMU. JE TO NÁZOR VŠECH, S KÝM MLUVÍM, BOHUŽEL JEN TICHÝ NÁZOR. ZA TO, CO TADY ZPŮSOBEJETE, BYSTE MĚLI VRÁTIT MZDU A OMLUVIT SE.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme