Chystá se další uzavírka. Uzavřen bude kus Úprkovy ulice

Uzavírka střídá uzavírku i v Hradci Králové. O omezeních dopravy týkajících se letních prázdnin jsme informovali na začatku července. Nyní se chystá rekonstrukce poměrně frekventované silnice III/29 827 z Hradce Králové do Malšovy Lhoty. Začne v pondělí 7. 8. 2017. Naváže na loni opravený úsek ulice Úprkova. Práce budou probíhat mezi křižovatkami s ulicemi Kmochova a Na Drahách za plné uzavírky. Hotovo by mělo být do polivny října.

Objízdná trasa pro místní dopravu bude ve směru z centra vedena přes ulice U Křížku, Náhon, Na Drahách, Gollova, Kmochova, Úprkova a ve směru do centra ulicemi Kmochova, Adolfa Doležala, Na Drahách, Náhon, U Křížku a Úprkova. Nákladní doprava bude obousměrně vedena po silnicích I/31, I/11 a dále po silnicích nižších tříd přes Krňovice a Běleč nad Orlicí.

„Přestože se jedná o silnici třetí třídy, jde o poměrně frekventovanou výpadovku na Třebechovice pod Orebem a také přístupovou komunikaci do hradeckých městských lesů, ke koupališti na Stříbrném rybníku a samozřejmě do městských částí Malšova Lhota a Svinary. Zajištění objízdných tras je poměrně náročné a stavba je proto rozdělena do několika etap. Letos tak opravíme další část Úprkovy ulice,“ říká první náměstek hejtmana Martin Červíček, který je odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Nová silnice bude mít délku zhruba půl kilometru a její vybudování si vyžádá přes 10 milionů korun. Stavba bude financována prostřednictvím dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Práce by měly být hotovy v půlce října.

Na tuto akci navážou v nejbližších letech zbývající dvě etapy, tedy rekonstrukce průtahu Malšovou Lhotou a úseku mezi Malšovou Lhotou a Malšovicemi.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme