Dopravní podnik vypnul starý e-shop, je nutné se zaregistrovat znovu

Starý systém odbavování jízdenek nahradil nový.
Starý systém odbavování jízdenek nahradil nový.

Lidé, kteří ve vozech městské hromadné dopravy v Hradci Králové využívají časovou jízdenku, se musí zaregistrovat na novém e-shopu. Starý online obchod hradecký dopravní podnik k pondělí 17. června vypnul, původní odkaz na nákup jízdenek již nefunguje. Díky změně by se měla zkrátit dlouhá odezva při načítání jízdenky ve vozech MHD.

„V současné době nás trápí dlouhá odezva při načtení jízdenky ve vozech MHD. Podle informací od dodavatele odbavovacího systému je zpomalení způsobeno souběhem starého a nového odbavovacího systému. K souběhu jsme přistoupili proto, aby byl přechod na nový systém pro obyvatele města příjemnější. Což se nyní paradoxně ukázalo jako problém,“ popisuje dopravní podnik problém.

Nový e-shop v první řadě využijí uživatelé platných městských karet. „Pokud jste zvyklí nakupovat časové jízdenky, pak od 17. června budete potřebovat registraci na novém e-shopu, do kterého si Městskou kartu přenesete respektive virtualizujete. Registrace je samozřejmě určena i pro úplně nové zákazníky,“ uvádí DPmHK.

Seniorům pomůže speciální linka

Senioři, kteří si s registrací nevědí rady, se mohou obrátit na dopravní podnik přes speciální telefonickou linku 495 089 555. Pro ostatní je k dispozici zákaznické centrum s telefonním číslem 495 089 271. Na obě linky je možné volat v pracovní dny od 7 do 16.30 hodin.


O dříve zakoupené časové jízdenky na městské kartě lidé nepřijdou, zůstávají nadále v platnosti, stejně tak kredit.

Jak se zaregistrovat na nový e-shop?

- Otevřete si v internetovém prohlížeči adresu https://dpmhk.qrbus.me/account/registration
- Pokud registraci budete provádět na mobilu nebo tabletu je třeba následně kliknout dole na ikonu Profil a poté na Zaregistrovat se
- Zvolte možnost Mám stávající Městskou kartu
- Vyplňte požadované údaje a nahrajte fotografii
- Vaše platné jízdenky a kredit se automaticky přenesou na nový účet

Pokud provádíte registraci jako zákazník, který nemá Městskou kartu, je postup velmi podobný. Formulář bude vyžadovat jen několik dalších údajů navíc.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.6.2024 07:15
Prokop.Karásek (neregistrovaný)
linka pro seniory
Nedělejte za seniorů blbce.Někteří jsou v ITtechnologiích zdatnější,než daleko mladší.Měli jste nazvat linkou pomoci .

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme