Gočárovce se raději vyhněte. Kvůli opravám tam jsou dlouhé kolony

Když v dopravní špičce pojíždíte hlavním tahem centra Hradce - Gočárovou třídou, musíte počítat se zácpou. Provoz běžně brzdí semafory a kruhový objezd u Auparku, přesněji chodci přecházející po tamních přechodech. Nyní se tlak řidičům zvedá ještě více. V okolí křižovatky u vily Aničky se mění povch vozovky a čekací doba v kolonách se prodlužuje.

Dopravu v centru města začala v pondělí dopoledne komplikovat oprava křižovatky u vily Anička. Na některých příjezdech ke křižovatce se začaly tvořit kolony, především ve směru od obchodního centra Aupark. U vily se kříží městský silniční okruh s Gočárovou třídou. Jde o jeden z nejfrekventovanějších dopravních uzlů ve městě.

Stavbaři začali frézovat asfalt v pruhu na výjezdu z křižovatky k Auparku. V opačném směru zúžili v křižovatce provoz ze čtyř pruhů do dvou, a řidiči si tak ve směru od Auparku museli vystát kolonu do deseti minut. Nárazově se podle informací České televize v pondělí dopoledne tvořila kolona na příjezdu ke křižovatce od kulturního domu Střelnice.

Práce spojené s omezením dopravy potrvají do neděle 5. listopadu. Rozdělené jsou do tří etap podle toho, jak stavbaři budou v jednotlivých pruzích frézovat asfaltový povrch a pokládat nový.

Omezení jízdních pruhů je i ve směrech od Lipek a od Ulrichova náměstí. „Doprava bude řízena pomocí pohyblivého záboru a přechodného dopravního značení,“ uvedla radnice.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme