Hradecké autobusové nádraží nebude dokončeno včas

Stavební firma Strabag, která je dodavatelem moderního terminálu hromadné dopravy v Hradci Králové, nedodrží ani další termín dokončení stavby. Firma se v létě zavázala, že v náhradním termínu dostaví terminál za 400 milionů korun do 30. listopadu. Uvedla to MF Dnes.
Podle investora stavby, kterým je hradecký dopravní podnik, Strabag nedodrží ani druhý termín. Původně měl být autobusový terminál hotov do konce srpna. Stavbu však zdržuje montáž ocelové konstrukce střechy. Ta by měla skončit do konce tohoto roku. Poté bude pokračovat po dobu nejméně šesti týdnů montáž střešního pláště. Jak uvedl ředitel dopravního podniku Miloslav Kulich, to se zřejmě vzhledem k počasí posune až na jaro. Firmě Strabag tak hrozí sankce. Přijde o 80 milionů korun bankovní garance, kterou byla nucena složit před zahájením stavby. Část nákladů chce dopravní podnik využít z fondů Evropské unie. Jedná se o částku 62 milionů korun. Jestliže se stavbu nepodaří dokončit do konce roku, dopravní podnik bude muset dotaci vrátit. Jeho vedení v současné době jedná o posunutí plnění termínu projektu.
Autobusy nyní využívají provizorní prostor ke státní před vlakovým nádražím a panelovou plochu v jeho blízkosti. Cestující si budou muset na nové  nádraží ještě nějakou dobu počkat.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
12.11.2007 10:40
Honza (neregistrovaný)
...
Jak je toto mozne??? pokud dobre pocitam je pres pul roku posunuti terminu. Nevim jak Vy ostatni, ale za tohle by mel nekdo KONKRETNI dostat pokutu a minimalne jeden clovek z mesta by mel rezignovat na svou funkci. Toto je trestuhodne! Lonska zima byla maximalne prijatelna, ay se to stavelo nad plan, ale vse je opakem. Ted snezi a tak si myslim, ze pokud deti vyjedou pristi skolni rok noveho terminalu, muzeme rict....hmm uspech
12.11.2007 20:29
jezek (neregistrovaný)
Ono je to trochu divné. Investorem je sice DP HK, ale jeho vlastníkem je město HK. Takže někdo nese, tedy lépe řečeno měl by nést za stávající stav odpovědnost.Jinak slova ředitele DP pana Kulicha jsou přinejmenším k zasmání. Ještě nedávno tvrdil, že stavba má dva týdny zpoždění.Předpokládám, že mu to uvěřili i zástupci magistrátu a bez větších potíží schválili. Takže by bylo dobré se konečně dohodnout čím budeme do budoucna ohlupovat naše občany a možná se také raději do žádné další akce nepouštět, pokud ta předchozí nebude dodělána.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme