Hradecký magistrát vypsal územní řízení na další úsek dálnice D 11

Územní řízení na další úsek dálnice D 11 Hradce Králové – Smiřice zahájil tento týden magistrát v Hradci Králové. Uvedla to Ladislava Bláhová z odboru hlavního architekta hradeckého magistrátu s tím, že Ředitelství silnic a dálnic ČR podalo 23. července návrh na umístění stavby tohoto úseku.
"Stavba bude navazovat za křižovatkou Bláhovka na stavbu 1105 Chýšť - Hradec Králové. Povede katastrálním územím Plačice, Kukleny, Svobodné Dvory, Plotiště nad Labem. Stěžery, Všestary, Bříza u Všestar, Světí, Předměřice nad Labem, Lochenice, Smiřice, Rodov, Holohlavy, Černožice nad Labem a bude ukončena sjezdem u stávajícího motorestu Arkus v Černožicích nad Labem. Stavba bude dlouhá cca15 km," informovala Bláhová.

Úsek dálnice D 11 z Poděbrad do Hradce Králové by měl odlehčit stávající silnici první třídy, která je nazývána silnicí smrti. Výstavba dálnice se však stále oddaluje. Po skončení prázdnin by sice měla začít výstavba železničního mostu u Žíželic a kruhové křižovatky u Chlumce nad Cidlinou, další práce však komplikují problémy s výkupem pozemků.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
4.8.2002 00:00
Tomáš Kopecký (neregistrovaný)
Dalnice
Ja si myslim, ze dalnice z Prahy do HK tady bude tak v roce 2020, když to dobre pujde.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme