Hradečtí taxikáři budou muset znovu ke zkouškám

Od příštího roku budou moci taxikáři v Hradci Králové poskytovat své služby pouze po úspěšném složení zkoušky ze znalosti místopisu, předpisů upravujících taxislužbu a ochranu spotřebitele. Rozhodli o tom na svém posledním zasedání zastupitelé města.

Novinky, které zpřísní podmínky taxikářům, jsou vymezeny v obecně závazné vyhlášce města Hradec Králové a platí pro výkon práce řidiče taxislužby na území města.  V posledních letech docházelo k půtkám mezi hradeckými taxislužbami a taxikáři z jiných měst při větších festivalech nebo akcích nadregionálního charakteru. „Tímto krokem eliminujeme taxislužby z jiných měst, které měly tendenci vyjíždět a vytěsňovat ty naše hradecké,“ uvedl primátor Hradce Králové Zdeněk Fink.
Účinnost obecně závazné vyhlášky je od 1. ledna příštího roku. Termín je stanoven zejména s ohledem na nutnost přípravy podkladů pro konání zkoušek. Po úspěšně vykonané zkoušce vydá město účastníkovi zkoušky osvědčení a vyznačí v něm časový a územní rozsah jeho platnosti a zároveň zašle kopii vydaného osvědčení dopravnímu úřadu, v jehož územním obvodu se nachází.
Prokázání znalostí z místopisu města bylo pro řidiče taxislužby podmínkou už od roku 1999. Na sklonku roku 2006 však zastupitelstvo tuto povinnost zrušilo.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme