Koruna už čeká na fontánu, hotovo bude v polovině prázdnin

Křižovatka
Křižovatka

Nová dominanta křižovatky Koruna už je vidět, jakmile najedete na Gočárovu třídu. Před budovaným obchodním centrem už se od minulého víkendu tyčí ocelové trny připomínající korunu. Každý váží kolem deseti tun. Jejich instalace probíhala v noci z 20. na 21. května, omezena byla i doprava. Konstrukce v budoucnu ponese trolejové vedení.

Oprava důležitého dopravního uzlu nedaleko hlavního vlakového nádraží začala loni v létě. Do dokončení celé opravy zbývají poslední měsíce. Hotovo by mělo být na přelomu července a srpna.

„Například na Gočárově třídě se pokračuje v přeložkách inženýrských sítí, rekonstrukci kanalizačního řádu a dalších stavbách. Vše jede podle plánu," vyjmenovává pro Český rozhlas Jiří Musil ze společnosti Sovis, která je jedním ze zhotovitelů celé stavby.

Dopravní omezení budou trvat ještě několik týdnů. V tuto chvíli už není zavřena ulice Sukovy sady, takže se dá dojet například k finančnímu úřadu. Ve II. etapě se předpokládá se stavbou samotné okružní křižovatky s fontánou a na závěr zbývající levá strana oblasti včetně napojení přilehlých ulic a Všehrdovy ulice.

„Další uzavírky jsou v plánu v červnu. Opět se bude jednat o krátkodobé uzavírky. V první polovině se bude jednat o uzavírku kvůli instalaci výložníků nesoucích trakční vedení. A v druhé polovině června se bude instalovat samotné trolejbusové vedení," doplňuje Jiří Musil.

Křižovatka Koruna bude okružní, měla by se tak v oblasti zklidnit doprava a bezpečněji by se mělo jezdit i cyklistům.

„Rekonstrukce okružní křižovatky Koruna je momentálně největší investicí města, která na území města probíhá. Je již více než 10 let plánovaná. Samotné dílo by mělo stát - a nemáme informace o tom, že by se ta částka neměla dodržet - do 130 milionů korun bez DPH," dodává Magdaléna Vlčková z královéhradeckého magistrátu.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme