Kraj investuje do silnic 370 milionů, Hradecka se týká 30 milionů

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Do rekonstrukce a modernizace krajské silniční sítě by mohlo jít až 370 milionů korun. Většinu těchto financí Královéhradecký kraj prostaví letos, některé stavby ale budou hotové až v příštím roce.  

Mezi největší investice bude opět patřit druhá část stavby silnice Pasa na Broumovsku, která se kvůli větší bezpečnosti rozšíří o stoupací pruhy.

„Většinu peněz na rekonstrukce silnic se Královéhradeckému kraji podařilo získat z fondů Evropské unie. Kraj takto každým rokem do modernizace komunikací investuje stovky milionů korun. V současné době pracuje rovněž na stanovení prioritní páteřní silniční sítě, kterou bude rozvíjet a udržovat jako základ dopravní politiky kraje,“ řekl náměstek hejtmana Karel Janeček, který má na starosti oblast dopravy.

Motoristů z Hradce se bude týkat především oprava na silnici z Hradce Králové do Slatiny, do té kraj investuje necelých 30 milionů korun.

Královéhradecký kraj, který se stará o 3310 kilometrů silnic druhé a třetí třídy, již získal z evropských finančních zdrojů na modernizaci své silniční sítě zhruba dvě miliardy korun. V loňském roce šlo na rekonstrukce silnic přibližně půl miliardy. 

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
12.2.2013 16:11
Gangi (neregistrovaný)
jen tak dál
O víkendu jsem jel do Jívky na Trutnovsku a zdejší krásu si člověk cestou jen stěží vychutná, protože neustále kličkuje mezi dírami! Nějaká ta rekonstrukce či pořádná oprava by se hodila i tam! ;-)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme