Křižovatku Miletu už silničáři připravují na rekonstrukci

Křižovatka bude hotová v roce 2025.
Křižovatka bude hotová v roce 2025.

Přípravné práce pro stavbu křižovatky Mileta v Hradci Královéuž začaly. Od pondělí 13. listopadu silničáři na místě budoucí křižovatky zahájili kácení zeleně. Samotné zahájení stavby křižovatky má začít na jaře příštího roku. O rekonstrukci křižovatky už se hovoří mnoho let. V místě dochází k dopravním zácpám, provoz by se pak měl zepšit. Informaci přináší Hradecký deník.

„V rámci přípravných prací pro stavbu ‚I/31 Hradec Králové, křižovatka Mileta‘ bude od pondělí 13. listopadu zahájeno na místě budoucí stavby kácení zeleně. Během prací, které jsou plánovány na jeden měsíc, nebude provoz nijak omezen,“ sdělilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na svém webu.

Předmětem stavby je rekonstrukce kritického dopravního bodu v Hradci Králové – křížení Sokolské a Hradecké ulice. Stávající průsečná světelná křižovatka bude upravena především změnou řadicích pruhů.

Chodci se na druhou stranu silnice nově dostanou podchody. „Dle výhledových intenzit návrh uvažuje se změnou řadících pruhů v prostoru křižovatky. K odlehčení dopravy jsou navrženy bypassy pro odbočení vpravo, dále dojde k vybudování nové zastávky MHD. Pěší a cyklisté budou v prostoru křižovatky řešeni mimoúrovňově,“ uvádí ŘSD v informačním letáku ke stavbě.

Do provozu by měla být křižovatka uvedena v roce 2025.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme