Magistrát chce pronajmout podchod u Centrálu

Podchod poblíž kina Centrál pod křižovatkou mezi třídou Karla IV. a druhým silničním okruhem bude k pronajmutí. Našemu serveru to potvrdil náměstek primátora Martin Soukup s tím, že pronájmem by město Hradec Králové chtělo vyřešit špatný stav podchodu.

"Podchod je v žalostném stavu," uvedl Soukup s tím, že město má zájem tento prostor pronajmout. O podchod by se pak starala jedna firma, která by investovala do jeho údržby a rozvoje. Jedná se přitom o jedno z nejatraktivnějších míst ve městě. Jak Soukup upřesnil, při nedávném průzkumu byl podchod vyhodnocen jako jedno z nejfrekventovanějších míst pro pěší ve městě. Současně město uvažuje v podchodu i o zrušení veřejných záchodků ve stávající podobě, nahradit by je mohly automatické mobilní toalety, které by vyšly levněji. Ačkoliv město podle všeho ještě nemá o budoucím řešení jasno, již nyní se rozdávají výpovědi. Podle našich zjištění tak byla například vypovězena ke konci února smlouva nájemci některých reklamních výloh v podchodu. Když jsme náměstka na tento fakt upozornili, byl zjevně zaskočen. Zatím totiž není jasné, kdy a jak se bude nový nájemce vybírat.
Současný podchod byl vybudován počátkem 70. let. Již dříve o jeho rekonstrukci a rozšíření stála společnost ISP (bývalý Atol). Ta si dokonce již nechala zpracovat studii na rekonstrukci a rozšíření o jedno křídlo do Hořické ulice, což by umožnilo snazší přístup k parkovacímu domu Katschnerka. Financování ale požadovala po magistrátu.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
23.2.2011 16:05
STDM  (Nováček +1)
Podchod se v zimě, když je načvachtáno musí denně uklízet. I nakloněné přístupové chodníky a schodiště se musí v zimě sypat a udržovat, jinak jsou obtížně schůdné. Atol se ve městě zatím jako pořádkumilovný odklízeč sněhu a údržny parkovacích stání nepředvedl. Neumím si proto představit, jak by pečoval o podchod. Asi bychom chodili vrchem.
23.2.2011 16:06
STDM  (Nováček +1)
údržby
23.2.2011 17:37
Diviš  (Nováček)
Nechápu jak může dlouholetý radní Soukup konstatovat"že podchod je v žalostném stavu"Proč už dávno s tínm něco nenechal udělat.Na toto konstatování tam asi jako radní není.
Veřejné záchody v HK chybí,nahradit klasiku buňkama je to nejjednodušší,žádná obsluha,žádný úklid jen tak dál.
Přeji hezký den a zase nějaký "dobrý nápad" pane radní!!!!
24.2.2011 01:33
kika  (Nováček)
Bože nás ochraňuj, Soukup zase "myslí".
26.2.2011 11:21
Japa  (Pokročilý)
Když měl zájem, tak to musí být atraktivní. A s úklidem si snadno poradí. Stejně jako při úklidu komunikací uzavře smlouvu s Technickými službami a je vymalováno. Proto nemůže býát smlouva s Atolem vypovězena pod hrozbou sankcí za neplnění smluvních podmínek, protože by vždy stamiliónové sankce neslo město. Jarda
14.3.2011 20:36
čau  (Nováček)
Pan Soukup by měl říct, děkuji odcha
ázím .Město,které má
skoro 100000 obyvatel a nemá na provozování veřejného WC je ostudou včetně pana Soukupa. Všechny nebytové prostory,které jsou v podchodu platí nájem. Kam jdou peníze? Proč se za ta léta nevložila na revilatizaci.Je v tom zase něčí zájem?










14.3.2011 20:49
čau  (Nováček)
Příště by mohl navrhnout ponajmout např. kus tř.KarlaIV jenom proto,že je udržba v zimě pro město finančně moc nákladná,dát tam závoru a vybírat mítné.Samozřejmě ne pro město,ale pro firmu,kterou vybral.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme