Na křižovatce U Husa má být bezpečněji

Křižovat "U Husa" mezi ulicemi Na Drahách, Náhon a Na Občinách | Autor: mapy.cz
Křižovat "U Husa" mezi ulicemi Na Drahách, Náhon a Na Občinách | Autor: mapy.cz

Řidiči, cyklisté, ale i pěší by se měli v příštím roce dočkat vyšší bezpečnosti na křižovatce "U Husa" v Malšovicích.

Křižovatka je při tom jedním z významných dopravních uzlů, který spojuje město s příměstskými lesy, kam většina Hradečanů jezdí za sportem či odpočinkem a tak po lepším řešení dopravy tamější obyvatelé volají už dlouho. 

"Dopravní řešení v místě křížení ulic Na Drahách a Náhon s ulicí Na Občinách je dlouhodobě nevyhovující," potvrdila Magdalena Vlčková, mluvčí hradeckého magistrátu. Na křižovatce chybí vodorovné značení a jiné prvky regulující dopravu. "Bezpečnost je jedním z hlavních důvodů připravované rekonstrukce. Křižovatkou procházejí významné cyklistické trasy směřující do městských lesů. Je zde také významný pohyb pěších, zejména v letních měsících. Proto jsme se rozhodli přistoupit k rekonstrukci," vysvětlil důvody modernizace lokality Jindřich Vedlich, náměstek primátora pro rozvoj města.

V současné době končí cyklostezky těsně před křižovatkou. Podobná situace panuje i v případě pěších. Ty zase trápí nedostatek přechodů pro chodce i chybějící úsek chodníku kolem hospody Na Hrázce. "Všechny tyto požadavky budou vyřešeny rekonstrukcí. Nyní máme schválené územní rozhodnutí a je požádáno o stavební povolení. Předpokládám, že samotné stavební práce budou provedeny v příštím roce," dodal Jindřich Vedlich. 

Tisková mluvčí radnice města doplnila, že nové podoby se dočkají také přilehlé zastávky MHD. Obyvatelé Malšovic se pak mohou těšit i na nové plochy zeleně či parkovací místa. "Odhadované náklady na rekonstrukci, které se pohybují kolem dvaceti miliónů korun, by mohla snížit veřejná soutěž o dodavatele," uvedla ještě mluvčí města.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
15.11.2012 20:00
Pája (neregistrovaný)
kžižovatka
Bydlím hned vedle a neznám nikoho kdo by volal po lepším řešení,naopak každého štve jak se z klidné části města stala rušná ulice díky nové zástavbě.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme