Nespokojení občané dnes zablokují frekventovanou vozovku

Lidem z ulic Magdaleny Rettigové, Antonína Dvořáka, Průmyslové ulice a okolních v Hradci Králové došla trpělivost. Dnes úderem 16. hodiny zablokují druhou část městského silničního okruhu a budou neustále přecházet tam i zpět. Protestují tak proti současné dopravní situaci.

Už v květnu vše řešili peticí, ale nikdo je nevnímá, situace je už kritická. Místním obyvatelům vadí nadměrné množství aut, především nákladních, které zatěžují silnici. Navíc tudy jezdí dost rychle. "Dochází k nadměrnému hluku a dokonce i k praskání zdí u některých domů či bytů," vysvětlil Ladislav Chytrý, který je jedním z protestujících. Jak jsme již dříve informovali, lidé mimo jiné požadují obnovu pásu keřů mezi silnicí a domy, časté kontroly rychlosti a hmotnosti projíždějících kamionů či obložení stěn domů minerální protihlukovou izolací. Silničáři navrhují výstavbu průhledných protihlukových stěn, k ní se však dostanou až zhruba za dva roky. Nespokojení občané však s výstavbou těchto zábran nesouhlasí. Podle nich nejsou estetické a většinu problémů nevyřeší.
Ulice M.D. Rettigové, která u Krajského úřadu navazuje na ulici Antonína Dvořáka a směřuje k telefonní ústředně, patří mezi nejvíce vytížené vozovky v Hradci Králové. V místě napojení na Gočárův okruh se často tvoří dopravní zácpy. Překročení hlukových limitů registrovali hygienici už v roce 1991, od té doby se situace ještě více zhoršila.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme