Nespokojení občané půl hodiny blokovali dopravu

Přibližně stovka lidí z ulic Magdaleny Rettigové, Antonína Dvořáka, Průmyslové ulice a okolních v Hradci Králové včera 20.10. od 16.hodiny blokovala třicet minut dopravu. Nechyběly transparenty upozorňující na kritickou a neúnosnou situaci. Protestující lidé přecházeli silnici na dvou místech, i když na semaforu svítila červená. Na místo dorazili i policisté, aby nad protestem dohlíželi. Zasahovat nakonec nemuseli.
"Situace je čím dál horší, dochází k několikanásobnému překračování limitů hluku," vysvětlil Ivo Brabenec za petiční výbor. Protestující občané požadují protihluková okna a obložení některých domů minerální izolací, udržování komunikace v bezvadném stavu, aby nenastávaly velké vibrace a nepraskaly domy a zdi v bytech. Zahájení kontroly rychlosti a obnovení zeleně v travnatém pásu.
"Chceme, aby se tady jezdilo pomaleji, řidiči tady rychlost nedodržují," řekl Ivo Brabenec. "Už jsme domluveni s městskou policií, která tady častěji měří rychlost. Tuto situaci však vyřeší jedině výstavba obchvatů kolem města, která dostane auta pryč z centra," vysvětlila Pavla Finfrlová z Magistrátu města Hradec Králové.  Dodala však, že to není v kompetenci pouze města, ale hlavně snahy poslanců a státu, aby stavba obchvatů byla urychlena.
Protestující lidí však hodlají v podobných akcích pokračovat, dokud se kritická situace nevyřeší.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme