Nová okružní křižovatka Koruna otevřena, hlídat ji budou kamery

Dopravní omezení kolem křižovatky Koruna končí a celá lokalita by se z hlediska dopravy měla dnešním dnem vrátit do normálu. Řidiči si tak mohou vydechnout, upravená křižovatka by měla ulehčit jízdu i cyklistům, přibyly i přechody pro chodce. Je otázkou, co s dopravou udělá otevření nového nákupního centra Aupark. Od prvního srpna platí i nový jízdní řád městské hromadné dopravy, který již zprůjezdnění nové okružní křižovatky zohledňuje a jsou v něm zapracované i některé připomínky a podněty komisí místních samospráv či samotných cestujících.

Křižovatce dominují atypicky paprskovitě se rozevírající stožáry připomínající právě korunu, slouží pro osvětlení a také pro zavěšení vedení pro trolejbusy. Uprostřed křižovatky tryská voda z fontány. Nový je i mobiliář v okolí křižovatky. Stavbaři se během stavby museli vypořádat s nelehkými situacemi. „Náročný byl zejména časový souběh dvou velkých staveb v jedné lokalitě, tedy okružní křižovatky a obchodního centra, což vyžadovalo velkou dávku předvídání, tolerance a opatrnosti. Osazení středu křižovatky unikátními stožáry nesoucími trakční vedení bylo také, a to i s ohledem na nutnou regulaci dopravy, nesnadné,“ přibližuje namátkou některé napínavé momenty stavby zhotovitel, kterým je „Sdružení M – SILNICE a.s. a SOVIS CZ, a.s.“.

"Přestože ještě není vše účetně ukončené, je už teď jasné, že dílo bude v řádech jednotek milionů levnější oproti ceně 128 milionů, která vzešla ze soutěže," uvedla Magdaléna Vlčková, mluvčí hradeckého magistrátu.

Okružní křižovatku Koruna budou střežit kamery městské policie, které odhalí i případné páchání přestupků či působení škod na nově vybudovaném majetku.

 


Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
1.8.2016 19:12
NorgHK (neregistrovaný)
Fotky
Na těch fotkách je něco divnýho, paní na kole je nějaká prtavá a to auto zabírá jen půlku svýho pruhu, že by FAKE???

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme