Novým ředitelem dopravního podniku bude Zdeněk Abraham. Vystřídá Miloslava Kulicha, který společnost vedl 30 let

Zdeněk Abraham
Zdeněk Abraham

Od ledna příštího roku bude jednu z největších společností založenou městem - Dopravní podnik města Hradce Králové vést nový ředitel. Magistrát vybral Zdeňka Abrahama, který doposud pracoval ve vedení firmy, která zajišťuje autobusovou dopravu ve Středočeském kraji. Vystřídá tak současného ředitele Miroslava Kulicha, který dopravní podnik řídí 30 let a v lednu odchází do důchodu.

Novým ředitelem Dopravního podniku města Hradec Králové bude od ledna Zdeněk Abraham. Ve vedení této městské akciové společnosti nahradí Miloslava Kulicha, který ke konci roku odchází do důchodu. V rámci výběrového řízení na ředitele Technických služeb Hradec Králové město vhodného kandidáta zatím nenašlo.

„Výběrová komise pana Abrahama jednohlasně doporučila, splňoval jak odborné, tak i manažerské požadavky,“ řekla Romana Lišková, náměstkyně primátora, odpovědná za městské organizace.

Dopravní podnik města Hradec Králové je městem založenou obchodní společností. Jejích 377 zaměstnanců zajišťuje především provoz městské hromadné dopravy, vedlejší činností je pak například autoškola nebo zájezdová doprava. Současný ředitel Miloslav Kulich, který dopravní podnik řídí od roku 1987, ve své funkci končí ke konci tohoto roku.

Magistrát také vypsal výběrové řízení na ředitele Technických služeb města Hradce Králové. Na toto místo ještě vybraného člověka nemá.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme