Oprava křižovatky Stoletá bude brzdit provoz

S výrazným zpožděním a objížďkami musejí ode dneška počítat motoristé jedoucí z Hradce Králové na Ostravu nebo Nové Město nad Metují. Až do půlky července totiž bude probíhat rekonstrukce křižovatky Stoletá na výpadovce na Ostravu.
Jak uvedla tisková mluvčí hradeckého magistrátu, úplně bude uzavřena ulice Kladská, kterou auta směřují na Nové Město nad Metují. Objížďky povedou ulicemi Zemědělská a Bieblova. Na samotné výpadovce bude provoz sveden ze čtyř do dvou jízdních pruhů bez možnosti odbočení do Kladské ulice.
Náklady na rekonstrukci křižovatky se vyšplhají na 30 milionů korun. Kromě úprav na vozovce, které by měly zrychlit průjezd, dojde i k vybudování nových cyklostezek a chodníků. 18 milionů bude hradit magistrát, zbylých 12 milionů si mezi sebe rozdělí krajský úřad a firma Lidl, která u křižovatky staví supermarket.

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
28.5.2004 07:56
l.krausová (neregistrovaný)
Křižovatka Stoletá
Myslím si, že už je na čase, aby se něco udělalo s cyklostezkami v Hradci Králové. Každý den jezdním na kole do zaměstnání z Malšovic do Skladištní oblasti (Parlament) a potvrzuji, že úsek mezi křižovatkou Stoletá až k Parlamentu je skutečně životu nebezpečný. Opravdu by zde pomohla cyklostezka a také nějak vyřešit ten přechod od ulice Na Mlenku na Slezské Předměstí, kde opravdu nědky není možné přejít.
17.8.2004 22:37
Václav (neregistrovaný)
Cyklostezky v Hradci Králové
www.nakole.cz/vemeste/mesto.php3?id=5

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme